Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ny sudanesisk förening i Kristianstad

Få känner till något om sudanesisk kultur. "Nu har vi bildat en förening, bland annat för att visa de sudanesiska kvinnornas verkliga roll", säger Ilham Hamid.
Kristianstad • Publicerad 10 mars 2020
”Vi ska göra vårt bästa för att visa vår kultur och hur vi lever”, säger Ilham Hamid.
”Vi ska göra vårt bästa för att visa vår kultur och hur vi lever”, säger Ilham Hamid.Foto: Inga-Lill Bengtsson

Ilham hamid har ansvar för aktiviteter för kvinnor och barn i ”Sudanesiska förening i Kristianstad”. I styrelsen sitter sju personer. Två av dem är kvinnor. Föreningen är den första sudanesiska föreningen i Kristianstad kommun.

Föreningens mål är att göra något bra för framtiden, både för de som redan bor i Sverige och för dem som vill komma hit.

Annons

– Vi har länge haft tankar om att starta en förening. Vi har alltid känt att vi kan mycket, säger Ilham till Kb Mosaik och fortsätter:

– Vi vill visa den sudanesiska kvinnans roll i familjen och samhället och arbeta för att utveckla denna fråga. Och hjälpa Sudaneser i Kristianstad och deras familjer.

Föreningen planerar bland annat aktiviteter under ramadan och utflykter för barn i sommar. Föreningen har cirka 40 medlemmar och en lokal på Genvägen 7, Vilan.

– Vi har blivit som en familj. Vi hoppas få in fler kvinnor, det är viktigt för integrationen. Jag hoppas att föreningen samlar så många som möjligt, säger Ilham.

Ilham Hamid bor på Gamlegården. Hon kom till Sverige 2014. Föreningen har lokal på Genvägen 7 på Vilan.
Ilham Hamid bor på Gamlegården. Hon kom till Sverige 2014. Föreningen har lokal på Genvägen 7 på Vilan.Foto: Inga-Lill Bengtsson
Vi hoppas få in fler kvinnor, det är viktigt för integrationen”, säger Ilham Hamid. Två av sju personer i styrelsen är kvinnor.
Vi hoppas få in fler kvinnor, det är viktigt för integrationen”, säger Ilham Hamid. Två av sju personer i styrelsen är kvinnor.Foto: Inga-Lill Bengtsson
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons