Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kriminalvården vill locka fler att söka jobb

Hur är det att jobba inom Kriminalvården? Vilka yrken finns det? Kriminalvården är ute på turné i Sverige för att berätta om sin verksamhet. Och få fler att söka jobb inom kriminalvården.
Kristianstad • Publicerad 29 maj 2019
Nästa stopp på turnén med Kriminalvården blir i Revingehed på Totalförsvarets dag den 30 maj.
Nästa stopp på turnén med Kriminalvården blir i Revingehed på Totalförsvarets dag den 30 maj.Foto: Lasse Ottosson

Kriminalvården är ute med en trailer på rundresa i Sverige för att berätta om kriminalvården och försöka få fler att söka jobb där. I Kristianstad finns det just nu åtta lediga tjänster som kriminalvårdare.

Ludvig Ceimertz är kriminalvårdare vid anstalten i Kristianstad. Han säger att de som jobbar där har olika bakgrunder. Det finns lärare, studerande, militärer och från olika vårdyrken.

Annons

– Vi vill spegla samhället i stort, säger Ludvig Ceimertz.

– Krav för att jobba inom Kriminalvården på anstalt och häkte är: godkända gymnasiebetyg, körkort. En del arbeten inom Kriminalvården kräver även svenskt medborgarskap, säger Ludvig Ceimertz.

Enligt Kriminalvårdens webbplats finns det över 70 olika yrken inom Kriminalvården. Alla anställda jobbar mot samma mål – att människor kan förändras och att minska återfall i brott.

– Vi är ett samhälle i samhället, säger Ann Skargren, personalutbildare.

Therèse Lagrelius, kriminalvårdare, visar hur det kan se ut  i ett rum på en anstalt
Therèse Lagrelius, kriminalvårdare, visar hur det kan se ut i ett rum på en anstaltFoto: Lasse Ottosson
Carina PersianSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons