Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Klart för restaurang i före detta kyrka

Det har varit många turer kring den nya detaljplanen för fastigheten som tidigare var Näsby kyrka. Byggnadsnämnden säger nu ja till bland annat restaurang i huset. Problemen med trafiken i området är på väg att lösas.
Kristianstad • Publicerad 28 mars 2019
Ska före detta Näsby kyrka bli restaurang? Ägaren vill det, men det har varit flera turer om den nya detaljplanen.
Ska före detta Näsby kyrka bli restaurang? Ägaren vill det, men det har varit flera turer om den nya detaljplanen.Foto: Bosse Nilsson

Ägaren till före detta Näsby kyrka vill driva restaurang. Men det har varit många turer. Nu finns ett nytt förslag till detaljplan. Förslaget har byggnadsnämnden godkänt. Nya detaljplanen tillåter bostadsändamål och centrumändamål. Därmed blir det också tillåtet att ha restaurang.

Tidigare har grannar och politiker i kommunstyrelsens arbetsutskott kritiserat förslaget med restaurang. Skälet har varit problem med trafiken utanför. Nu ska C4 Teknik förbättra säkerheten i trafiken när korsningen Näsbychausseén/Tegelbruksvägen byggs om.

Annons

En betongkant ska sättas upp längs med hela sträckan där det råder förbud mot utfart mot Näsbychaussén. Det kan även bli ett krav på betongkant mot Tegelbruksvägen. Betongkanten är svår för bilar att köra över.

Sverigedemokraterna tycker inte att det ska bli tillåtet med en restaurang i den före detta kyrkan. SD reserverade sig mot beslutet i byggnadsnämnden.

Det är kommunfullmäktige som ska fatta det definitiva beslutet om det kan bli restaurang eller inte.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons