Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Hyresgästerna mycket nöjda med ABK

92 procent av hyresgästerna hos ABK rekommenderar andra att bo i ABK:s lägenheter. Det visar en undersökning som AktivBo har gjort.
Kristianstad • Publicerad 23 oktober 2019 • Uppdaterad 25 oktober 2019
ABK:s huvudkontor i Kristianstad.
ABK:s huvudkontor i Kristianstad.Foto: Tommy Svensson

– ABK:s hyresgäster är mycket nöjda. Det är höga betyg som delas ut. ABK ligger bland de bästa större bostadsbolagen i Sverige, säger Jon Svensson, vd på AktivBo, i ett pressmeddelande.

AktivBo mäter hur nöjda kunderna är i över 350 bostadsbolag.

Annons

61,5 procent av ABK:s hyresgäster har svarat på enkäten från AkvitBo. 83,6 procent av de svarande är nöjda eller mycket nöjda med service, trygghet och hur anmälda fel hanteras.

79,6 procent är nöjda eller mycket nöjda med sin lägenhet, utemiljö och allmänna utrymmen.

– Vi har en duktig och engagerad personal. Vårt arbete uppskattas. Det ger ytterligare energi till dem att göra ett fortsatt bra jobb, säger Henrik Strand, vd för ABK.

– Det finns också saker vi kan bli ännu bättre på. Och det ska vi försöka.

Många är till exempel mindre nöjda med hur hyresgästerna städar efter sig i tvättstugorna. Svaren är också olika beroende på var man bor.

Pär TrulssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons