Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Här kan du fira midsommar

Du kan börja med att klä midsommarstången för att senare dansa ringlekar. Det blir musik och härlig samvaro. Här är några tips på var du kan fira midsommar på midsommarafton i Kristianstad, Hässleholm och Östra Göinge.
Publicerad 18 juni 2019
Att hoppa säck är en vanlig lek på midsommar. Och att dansa kring midsommarstången.Foto: Henrik Holmberg / TT

Kristianstad

Ivö:

Annons

Idrottsplatsen på Ivö klockan 13.30–16.00. Midsommarstången kläs tillsammans, därefter dans kring midsommarstången. Tipsrunda för stora och små, ko-bingo, möjlighet att åka häst- och vagn, chokladhjul, godispåse till barnen med mera. I kiosken kan du köp grillad korv och hembakt med kaffe.

Tivoliparken:

Kristianstads Hembygdsgille står för firandet. Festen börjar klockan 15 med dans, musik och ringlekar.

Midsommar i Åhus 2017.Foto: Lennart Johanzon

Åhus:

Kristianstad blåsorkester spelar vid dans runt midsommarstången på torget i Åhus. Kaffeservering finns. Start klockan 13:30.

Hässleholm

Hovdala slott:

Kultur Hässleholm i samarbete med Hovdala vänner bjuder in till traditionellt midsommarfirande på yttre borggården. Besökare får vara med och klä midsommarstången, sjunga och dansa. Slottsbutiken och Fröknarnas café håller öppet mellan klockan 11 och 17. Fri entré.

Det blir midsommarfirande på Hovdala slott i år också. Barnen brukar hjälpa till att klä stången med blommor.Foto: Tommy Svensson

Hembygdsparken:

Västra Göinge hembygdsförening firar traditionsenligt i Hembygdsparken i Hässleholm. Klockan 11 börjar alla som vill vara med att klä midsommarstången med gröna blad, klockan 12 kläs stången med blommor. Besökare får gärna ta med egna blommor. Klockan 13 reses midsommarstången och det blir dans.

Annons

Bjärnum:

Bjärnums Museum arrangerar firande på Bjärnums Museum från klockan 14. Det blir dans kring midsommarstången, musik av Fredrik Andersson och Rolf Ek. Besökare i alla åldrar - samt hundar - är välkomna.

Östra Göinge

Broby:

Göinge hembygdsförening bjuder in till firande i Broby hembygdspark. Festligheten börjar klockan 10.00 med klädsel av midsommarstången.

Tydingesjön:

Klockan 11.00 klär vi midsommarstången, klockan 13 dansar Folkdansgillet, klockan 14 dans kring midsommarstången. Ta gärna med egna instrument och kläm i tillsammans med oss. Lekar och överraskningar för barnen. Servering och kiosk öppen till 17.00.

Folkdansgillet i Vinslöv ska dansa på Tydingesjöns camping i år också.Foto: Tommy Svensson
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons