1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Hammar kan få 500 bostäder till

Hammar är på väg att få cirka 400 nya bostäder. Och kan få ett bostadsområdet till, med 500 bostäder. Det är byggföretaget Thage som vill bygga allt från flerfamiljshus till radhus.
Kristianstad • Publicerad 24 januari 2020
Här i Hammar vill Thage bygga ett nytt bostadsområde med upp mot 500 nya bostäder.
Här i Hammar vill Thage bygga ett nytt bostadsområde med upp mot 500 nya bostäder.Foto: Lasse Ottoson, Lasse Ottosson

– Det är gamla planer som vi har valt att lyfta upp igen. Vi diskuterade det med kommunen för 15 år sedan. Nu känns det aktuellt igen, det har hänt mycket i Hammar, säger Anders Andersson, koncernchef på Thage.

Än så länge handlar det om en ansökan om planbesked. Det innebär att kommunen ska pröva om det är möjligt att bygga i området. Därefter görs en ny detaljplan för området. Därför kan det ta några innan planerna blir verklighet.

Det handlar om upp mot 500 nya bostäder som kan bli verklighet på fastigheten Hammar 8:17, norr om befintligt bostadsområde längs väg 118, nära Månsagårdens förskola.

Foto: Lasse Ottosson
Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.