Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fotograf från Hässleholm vann Årets bild

Fotografen Jörgen Johansson från Hässleholm har dokumenterat sin egen cancer i åtta bilder. Bilderna vann pris vid galan för Årets bild 2019.
Hässleholm • Publicerad 25 mars 2019
En bild i fotografen Jörgen Johanssons bildserie "Jag och min egen cancer". Han vann Årets bild i kategorin bildreportage i fototävlingen Årets bild 2019.
En bild i fotografen Jörgen Johanssons bildserie "Jag och min egen cancer". Han vann Årets bild i kategorin bildreportage i fototävlingen Årets bild 2019.Foto: Jörgen Johansson

– Det gick bättre än vad jag trodde. Mycket gladare än så här kan jag inte bli, säger Jörgen Johansson, efter vinsten på i Årets bild-galan i Jönköping den 16 mars.

Serien i bilder har han kallat ”En dag i taget”. Han har dokumenterat sin cancer och kampen mot hjärntumören.

Annons

Jörgen Johansson jobbar som frilansande fotograf. Han har jobbat på Norra Skåne, Skånska Dagbladet och Kristianstadsbladet.

– Nästa år blir mitt 30:e som fotograf. Fotografi har varit otroligt viktigt för mig, säger han.

Serien ”En dag i taget” började han fotografera någon dag efter att han fick beskedet om hjärntumören, i juli förra året.

Jörgen Johansson får just nu behandling med cytostatika, mot cancern.

– Det är tufft. Det går upp och ner hela tiden. Det är det mest obehagliga jag har varit med om i mitt liv.

Bildserien heter ”En dag i taget”. Fototävlingen Årets bild är en tävling för fotografer i Sverige och har funnits sedan 1940-talet.
Bildserien heter ”En dag i taget”. Fototävlingen Årets bild är en tävling för fotografer i Sverige och har funnits sedan 1940-talet.Foto: Jörgen Johansson
Marcus HaraldssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons