1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fler känner sig trygga på Charlottesborg

Fler känner sig trygga på Charlottesborg. Idag känner 45 procent av invånarna sig trygga, mot tidigare 20 procent. Det visar senaste trygghetsmätningen.
Kristianstad • Publicerad 3 december 2019
”Vi kan ibland vara kritiska, men vi har ett klimat där vi pratar med varandra – inte om varandra”, säger lokalpolischef Anders Olofsson, om samarbetet med kommunen.
”Vi kan ibland vara kritiska, men vi har ett klimat där vi pratar med varandra – inte om varandra”, säger lokalpolischef Anders Olofsson, om samarbetet med kommunen.Foto: Mikael Persson

Att tryggheten ökat kan beror på de många insatser som polisen och kommunen satt in tillsammans. Det har varit Aktiv sommar för ungdomar, Nattfotboll och ny lekplats. Även övervakningskameror och tätare kontakt med vaktbolag.

Nu vill polis och kommun fortsätta med insatser i centrum, med ytterligare en kommunpolis, nya områdespoliser och övervakningskameror. Det blir även mer samarbete med vaktbolag, näringsidkare och de som bor i centrum.

– För oss är det viktigt att vi befolkar centrum. I somras var det den bästa medicinen för att minska oro och brottslighet. Vi hade så många evenemang, vilket gjorde att det blev bättre, säger Radovan Javurek (L), ordförande i Brottsförebyggande rådet.

Senaste trygghetsmätningen visade också att färre utsatts för vardagsbrott (snatteri, skadegörelse, misshandel med mera). Men fler känner sig otrygga.

– Färre än någonsin är utsatta för vardagsbrott i Kristianstad. Det ser vi som positivt, säger lokalpolischef Anders Olofsson.

Trygghetsmätningarna görs i över 200 kommuner sedan 1997.

Lokalpolischef Anders Olofsson och kommunalrådet Peter Johansson (M) tror att en del av insatserna som använts på Charlottesborg kan funka i centrum också.
Lokalpolischef Anders Olofsson och kommunalrådet Peter Johansson (M) tror att en del av insatserna som använts på Charlottesborg kan funka i centrum också.Foto: Mikael Persson
Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.