Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Barn tar sig in på bygge: ”Problemet är risken för olyckor. Barnen kan lätt skada sig här”

Gamlegårdsskolan håller på att rivas. Nu är det en byggarbetsplats. Problemet är att ungdomar tar sig in där på nätterna, de leker och förstör. Ola Nilsson på entreprenören Ikab är rädd för att barnen kan skada sig allvarligt.
Kristianstad • Publicerad 31 oktober 2019
Ola Nilsson hoppas att föräldrarna ska se efter sina barn. ”Vi har rivit mycket och mer kan rasa ner. Det här är en arbetsplats”, säger han.
Ola Nilsson hoppas att föräldrarna ska se efter sina barn. ”Vi har rivit mycket och mer kan rasa ner. Det här är en arbetsplats”, säger han.Foto: Victor Lindstammer

Företaget Ikab entreprenad använder stora maskiner för att riva den gamla skolan, sortera material som ska återvinnas och städa upp. I framtiden ska Hjärtebackens förskola byggas här.

”Vi har rivit mycket och mer kan rasa ner. Det här är en arbetsplats”
Ola Nilsson, ägare av företaget Ikab

Området är inhägnat av staket. Bröderna Per och Ola Nilsson äger företaget. De säger att barn och ungdomar ofta tar sig in på området, mest på kvällar och nätter.

Annons

– De skruvar isär eller tar sönder staketet för att komma in. När det fanns rutor kvar krossades nästan alla, det låg glassplitter överallt. De förstör vad de kommer åt, säger Ola Nilsson.

Här ska byggas en förskola i framtiden, Hjärtebackens förskola.
Här ska byggas en förskola i framtiden, Hjärtebackens förskola.Foto: Victor Lindstammer

– Största problemet är risken för olyckor. Barnen kan lätt skada sig här. Vi har rivit mycket och mer kan rasa ner. Det här är en arbetsplats, säger han.

Han vill främst nå föräldrar på Gamlegården, att de ser efter sina barn.

– En kväll var det några 6-8-åriga flickor som var inne på området. Jag sa åt dem att gå bort. Då var det någon pappa på en balkong som blev förbannad för att jag skällde på hans barn. Han undrade vad som var problemet. Problemet är att detta är en byggarbetsplats – inga obehöriga ska vara här, säger Ola Nilsson.

Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons