Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

150 personer kan få jobb på ny tågdepå

111 Öresundståg ska underhållas i en ny tågdepå i Hässleholm. Nästa år flyttar underhållet från Danmark till Hässleholm. Företaget Mantena hoppas få utföra underhållet. I dag tisdag är Mantena vid Hässleholms station för att informera om jobb för 150 personer.
Hässleholm • Publicerad 9 april 2019
I december 2020 ska underhållet av Öresundstågen flytta till nya tågdepån i Kärråkra.Foto: Illustration Uulas Arkitekter AB

Det handlar bland annat om tågtekniker, felsökare, teamledare, växlare, lagerpersonal, planerare och ledare.

En upphandling av underhållet pågår. Mantena är ett av företagen som hoppas vinna upphandlingen. Om Mantena vinner behöver de anställa 100–150 personer i Hässleholm. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

I dag tisdag är Mantenas på plats på stationen för att dela ut flygblad, ta in intresseanmälningar och svara på frågor.

Tågdepån i Kärråkra utanför Hässleholm byggs av Region Skåne för cirka 1,5 miljarder kronor. När tågdepån är klar kommer kostnaderna för underhållet av Öresundstågen att bli mycket mindre.

Enligt planen ska underhållet av Öresundstågen flytta till Kärråkra i december 2020.

111 Öresundståg ska underhållas i tågdepån i Kärråkra, Hässleholm, i framtiden.Foto: Bosse Nilsson
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons