1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Swishade till fel nummer – nu åtalas mottagaren

Kvinnan hade sparat pengar till sin sons körkort. Hon skulle skicka 10 000 kronor till honom. Men när hon skulle swisha pengarna råkade hon skriva in fel telefonnummer. Pengarna ska ha hamnat hos en man i 20-årsåldern – som behöll pengarna.
Kristianstad • Publicerad 6 november 2020 • Uppdaterad 11 november 2020
Kvinnan skulle skicka pengar till sin son via Swish – men skrev in fel telefonnummer.
Kvinnan skulle skicka pengar till sin son via Swish – men skrev in fel telefonnummer.Foto: Jessica Gow/TT

Det var i augusti 2019 kvinnan swishade pengarna. Kvinnan försökte komma i kontakt med mottagaren, en man i 20-årsåldern, som bor i Kristianstad. Men hon fick aldrig något svar. Även banken gjorde försök att nå honom, utan att lyckas.

Kvinnan anmälde händelsen till polisen. Utredningen visar att mannen tog emot pengarna. Och att han fört över dem till ett annat konto. Men han nekar till att han tagit emot några pengar.

Nu ska ärendet avgöras i Kristianstads tingsrätt. Mannen står åtalad för olovligt förfogande. Kvinnan begär att hon ska få sina 10 000 kronor tillbaka.

Med Swish betalningsapp kan du skicka pengar med mobilen.
Med Swish betalningsapp kan du skicka pengar med mobilen.Foto: Jessica Gow/TT
Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.