1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Snälla väggen är tillbaka: ”Ta en jacka om du behöver”

Ta en jacka om du behöver, lämna en om du har över. Det är budskapet för Wall of Kindness, som för femte året i rad tagit plats på Stora Torg.
Kristianstad • Publicerad 7 februari 2022
Från vänster: Nena Leandri Broberg, Talia Tegner, Hedvig Alftberg, Jack Lagergren, Signe Peterson, Edna Sekizovic, Heidi Jensen, Bajan Said Hussein, Maya Edvardsson Ahl, Pella Brunström och Astrid Perrett.
Från vänster: Nena Leandri Broberg, Talia Tegner, Hedvig Alftberg, Jack Lagergren, Signe Peterson, Edna Sekizovic, Heidi Jensen, Bajan Said Hussein, Maya Edvardsson Ahl, Pella Brunström och Astrid Perrett.Foto: Emma Lundberg

Projektet är ett samarbete mellan kommunen och Skåne Stadsmission. Tanken är att de som har en jacka över ska kunna lämna den i containern, som står öppen mellan den sjunde och elfte februari.

Jack Lagergren är en av dem från gymnasiet som arbetar med projektet.
Jack Lagergren är en av dem från gymnasiet som arbetar med projektet.Foto: Emma Lundberg

– Vår slogan är: ”Lämna en jacka om du har över – ta en jacka om du behöver”. Stadsmissionen ser till containern tre gånger om dagen så den är ren och fin. Hänger där för mycket jackor tar vi med det till gåvomottagningen, säger Sanna Peghmo.

Från vänster: Leonie Wendt Bergmark som är miljöpedagog på Renhållningen Kristianstad tillsammans med Sanna Peghmo från Stadsmissionen och lärarna Marko Määttä och Camilla Herrlin.
Från vänster: Leonie Wendt Bergmark som är miljöpedagog på Renhållningen Kristianstad tillsammans med Sanna Peghmo från Stadsmissionen och lärarna Marko Määttä och Camilla Herrlin.Foto: Emma Lundberg

Tanken med projektet är att uppmuntra allmänheten till att återvinna och skänka ytterplagg.

Jackorna kan lämnas eller hämtas på torget när som helst på dygnet

Emma LundbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.