1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Seger för Ronaldo i den saudiska ligadebuten

Robin Quaison har varit med om mycket som fotbollsspelare – och nu också det här:
Han var på planen när Cristiano Ronaldo inledde sitt saudiska äventyr med Al-Nassr.
Fotboll • Publicerad 7 februari 2023
Cristiano Ronaldo inledde sin karriär i den saudiska ligan med en seger. Al-Nassr slog Robin Quaisons Al-Ettifaq med 1–0.
Cristiano Ronaldo inledde sin karriär i den saudiska ligan med en seger. Al-Nassr slog Robin Quaisons Al-Ettifaq med 1–0.Foto: AP/TT

Den snart 38-årige portugisen gjorde kanske inte skäl för årslönen på 2,2 miljarder kronor eller levde upp till de högt ställda förväntningar som följer om man som han är en av vår tids främsta spelare.

Ronaldo, som skrev på för klubben vid årsskiftet, gjorde varken mål eller spelade fram till något – men han var hur som helst delaktig i 1–0-segern mot Quaisons AL-Ettifaq.

Den femfaldige Ballon d'Or-vinnaren ledde ut sitt lag som kapten inför 22 862 åskådare.

Den svenske landslagsmannen Quaison byttes ut i den 81:a minuten.
Den svenske landslagsmannen Quaison byttes ut i den 81:a minuten.

Brasilianaren Anderson Talisca gjorde segermålet efter 31 minuter på Mrsool Park Stadium i Riyadh, i en match som Al-Nassr spelmässigt dominerade.

Ronaldo hade några möjligheter, bland annat ett skott som styrdes över men förlorade också bollen några gånger.

Den svenske landslagsmannen Quaison byttes ut i den 81:a minuten.

Al-Nassr leder den saudiska ligan, en poäng för Al-Hilal.

Ronaldos val att fortsätta karriären i Saudiarabien har kritiserats av bland annat människorättsorganisationer som menar att han blir ett redskap i landets försök att bättra på sitt anseende genom sporttvätt.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.