1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Sänkt hastighet på delar av Slättängsvägen

En kommuninvånare föreslår sänkt hastighet vid en korsning med mycket trafik på Slättängsvägen. Nu säger tekniska nämnden ja till 40 i stället för 60.
Kritianstad • Publicerad 28 september 2021
Hastigheten sänks från 60 till 40 kilometer på delar av Slättängsvägen.
Hastigheten sänks från 60 till 40 kilometer på delar av Slättängsvägen.Foto: Christine Olsson

40-sträckan på Slättängsvägen vid Slättängsskolan förlängs. Hastigheten på 60 kilometer i timmen sänks därmed till 40 förbi korsningen vid Snälltågsvägen mot Öllsjö. Vägen har mycket trafik, i korsningen passerar många cyklister och gående.

”Det är viktigt att vi får input från medborgarna”
Qalinle Dayib (C)
Området inom den blå rutan ska få 40 kilometer i timmen.
Området inom den blå rutan ska få 40 kilometer i timmen.Foto: Kristianstads kommun

– Det är viktigt att vi får input från medborgarna. Och här håller vi med om att det behövs åtgärder för cyklisters och gåendes säkerhet, säger Qalinle Dayib (C), ordförande i tekniska nämnden.

Fakta

Så här lämnar du medborgarförslag

Bor du i Kristianstads kommun kan lämna in förslag till kommunfullmäktige. Det kallas medborgarförslag. Du kan lämna förslag på kommunens hemsida, via e-tjänsten Medborgarförslag.

Annelie Fälth Simonsson (SD) efterlyser medborgarförslag från Charlottesborg och Gamlegården. ”Vi får ju medborgarförslag från alla andra delar av vår kommun, men det kommer aldrig några medborgarförslag därifrån. Det hade varit intressant att se om de har några goda idéer om hur de vill hur deras bostadsområde ska se ut, eller om det är något de skulle vilja ha annorlunda eller andra förslag, säger hon.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.