Annons

Nye kommundirektören lär sig Kristianstad på cykel

Anders Johansson är ny kommundirektör i Kristianstads kommun. Kb Mosaik mötte honom på cykel, på Näsby. Vid sin sida har han kommunalrådet Pierre Månsson (L) som visar runt.
Kristianstad • Publicerad 18 augusti 2021
Anders Johansson, ny kommundirektör som lär sig Kristianstad på cykel.
Anders Johansson, ny kommundirektör som lär sig Kristianstad på cykel.Foto: Inga-Lill Bengtsson

Det är en av de sista svettiga sommardagarna.

– Det tog lite tid, men vi träffade en del folk som ville stanna och prata, säger Pierre Månsson när vi möts på Näsbychaussén. Där har Kb Mosaik bestämt träff med herrarna, men de blev lite sena.

Annons

Pierre Månsson har synts i sociala medier när han cyklar runt och visar upp sina smultronställen i kommunen. Nu visar han nye kommundirektören Anders Johansson runt.

”Jag tycker demokratin är bland det finaste vi har i Sverige”
Anders Johansson, kommundirektör

De har passerat Högskolan Kristianstad, Lingenässkolan och varit ute på Gamlegården.

För Anders Johansson är det fjärde dagen på nya jobbet som kommundirektör.

– Det ska bli spännande att få leda en lite större kommun. Det ligger helt i linje med den yrkesbana jag har valt. Jag tycker om att jobba i demokratibranschen, har han sagt i en tidigare intervju i Kristianstadsbladet.

Här saknas innehåll

Anders Johansson är ny kommundirektör, det vill säga högsta chefen i kommunen som har över 7000 anställda.
Anders Johansson är ny kommundirektör, det vill säga högsta chefen i kommunen som har över 7000 anställda.Foto: Inga-Lill Bengtsson
”Vi som tjänstemän stöttar politiken. Det de vill ha gjort, de gör vi åt dem”
Anders Johansson, kommundirektör

Demokratibranschen, vad menar du med det?

– Jag tycker demokratin är bland det finaste vi har i Sverige. Vi som tjänstemän stöttar politiken. Det politikerna vill ha gjort, de gör vi åt dem. Om jag kan vara med och stötta politiken, det trivs jag med.

Vad gör en kommundirektör?

– Jag har hand om tjänstemannasidan, att styra och leda den. Det handlar mycket om samordning i kommunen, både inom kommunen och utanför.

Anders Johansson har en lång erfarenhet som chef inom statlig och kommunal verksamhet, senast som kommundirektör i Gislaved.

Fakta

Anders Johansson

Ålder: 56 år.

Familj: Hustru, två barn och ett barnbarn.

Uppvuxen: I Sollentuna, har bott mest tiden i Uppsala.

Bor: Flyttade till Ängelholm i somras.

Aktuell: Började som ny kommundirektör i Kristianstads kommun (86 000 invånare) den 10 augusti. Han efterträder Christel Johansson som gått i pension.

Lön: 105 000 kronor i månaden.

Bakgrund: Var senast kommundirektör i Gislaveds kommun 30 000 invånare), har tidigare bland annat varit kommunchef i Bollnäs kommun.

Intressen: Tycker om att vara på havet och åka båt.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons