Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

McDonalds och Chopchop öppnar vid E22 – bygget igång

McDonalds och Chopchop Asian Express öppnar vid E22 i Vä.
Restaurangerna är en del i Skåneportens vision ”Destination Vä”.
Kristianstad • Publicerad 15 mars 2023 • Uppdaterad 11 april 2023
Bygge Vä
Bygge Vä

Markarbetet vid Circle K i Vä har startat. Invigningen av McDonalds kommer enligt tidsplanen att ske under sommaren. Chopchop invigs senare under 2023.

– Vi väntar på bygglov när det gäller Chopchop. Men entreprenadavtalet är klart, säger Johan Tegner.

Annons

Den välkända hamburgerjätten McDonalds är Sveriges största restaurangkedja med drygt 200 restauranger över hela landet. En av dessa finns sedan tidigare på Vilan i Kristianstad.

Bygget av McDonalds och Chopchop Asian Express är igång i Vä.
Bygget av McDonalds och Chopchop Asian Express är igång i Vä.Foto: Lasse Ottosson

Chopchop är, som namnet antyder, en kedja som serverar asiatisk mat. Kedjan har i dag 37 restauranger i Sverige. Från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

– Genom de här etableringarna skapas dessutom många nya arbetstillfällen i Vä, säger Johan Tegner, fastighetschef på Skåneporten Fastigheter.

Han uppskattar antalet till 50–60 med Circle K och de två nya restaurangerna.

Skåneportens Destination Vä, handelsområdet vid E22. Till vänster i bilden: den befintliga Circle K-anläggningen. Uppe i vänstra hörnet: Restaurangerna som håller på att byggas. Mellan Circle K och den befintliga byggnaden med bland annat Coop, planeras nya byggnader för service.
Skåneportens Destination Vä, handelsområdet vid E22. Till vänster i bilden: den befintliga Circle K-anläggningen. Uppe i vänstra hörnet: Restaurangerna som håller på att byggas. Mellan Circle K och den befintliga byggnaden med bland annat Coop, planeras nya byggnader för service.Foto: Privat
Mikael HallqvistSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons