Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Lia Sebina är Vinslövs lucia

Lia Sebina, som går i musikklass på Fröknegårdskolan, är årets lucia i Vinslöv. Hon fick allra flest röster.
Vinslöv • Publicerad 3 december 2021 • Uppdaterad 6 december 2021
Pelle Poulin tänder ljusen i Lia Sebinas krona när Vinslövs lucia 2021 ska krönas. I bakgrunden står Laban Börjlind, som är den första kille som ställt upp som kandidat.
Pelle Poulin tänder ljusen i Lia Sebinas krona när Vinslövs lucia 2021 ska krönas. I bakgrunden står Laban Börjlind, som är den första kille som ställt upp som kandidat.Foto: Lasse Ottosson

– Det känns väldigt roligt. Och jag är tacksam för alla som röstat på mig. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Lia Sebina.

”Jag har alltid fått höra som yngre att jag inte passade som lucia”
Lia Sebina

Här saknas innehåll

Hon vågade inte hoppas på att vinna.

– Jag har alltid fått höra som yngre att jag inte passade som lucia, för att jag var färgad. Men i år kände jag att jag söker ändå. Lucia är så himla vackert och magiskt på något sätt, säger Lia Sebina.

Lucian och hennes följer får ett hektiskt schema, med ett 15-tal besök på företag och äldreboende, konserter i Missionskyrkan och i Vinslövs kyrka. Lia Sebinas musiklass ska också göra lika många framträdande i Kristianstad.

Lia Sebina går i musikklass på Fröknegårdskolan, Kristianstad.
Lia Sebina går i musikklass på Fröknegårdskolan, Kristianstad.Foto: Sofia Åström
Paola NordgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons