1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kristianstad vann kvalrysare

KIK tog hem segern mot Väsby och säkrade sin plats i HockeyAllsvenskan efter att Rikard Olsén satt ett avgörande mål i 92:a minuten.
Kristianstad • Publicerad 24 mars 2021
KIK VANN
KIK VANNFoto: JESPER ZERMAN

Kristianstad räddade nytt kontrakt i hockeyallsvenskan efter att ha vunnit med 2–1 i förlängning över Väsby på bortaplan i en dramatisk femte och avgörande match.

Kristianstad tog ledningen med 2–0 i matcher, men missade sedan två raka chanser på hemmaplan att säkra kontraktet.

Nu blev det tredje gången gillt – och samtliga fem kvalmatcher slutade med bortaseger.

Väsby tog ledningen genom Oscar Bjerselius i den första perioden, men Kristianstad kvitterade genom Malte Sjögren i den andra. Sedan dröjde avgörandet länge, länge.

KIK VANN
KIK VANN
Dennis Svensson i KIK gick ner för räkning.
Dennis Svensson i KIK gick ner för räkning.Foto: Mikael Persson
(TT/BLT)
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.