Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Hårdare krav: Umgås bara med personer du bor med

Region Skåne skärper råden på grund av ökad smittspridning av corona. Alla i Skåne manas att inte åka med buss och tåg, undvika butiker, bassänger, tävlingar, fester, cuper med mera. Men du får åka till jobbet – om du inte kan jobba hemma – hämta medicin på apoteket och söka vård.
Kristianstad • Publicerad 27 oktober 2020 • Uppdaterad 28 oktober 2020
Läget är allvarligt, säger Alf Jönsson, regiondirektör, och Eva Melander, smittskyddsläkare på tisdagens pressmöte.
Läget är allvarligt, säger Alf Jönsson, regiondirektör, och Eva Melander, smittskyddsläkare på tisdagens pressmöte.Foto: Johan Nilsson/TT

Antalet patienter som vårdas på intensiven ökar i Skåne.

– Läget är allvarligt, vi måste dra i nödbromsen, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne.

Annons

Region Skåne skärper råden på grund av ökad smittspridning av corona. Alla i Skåne manas att inte åka med buss och tåg, undvika butiker, bassänger, tävlingar, fester, konserter, cuper med mera. Men du får åka till jobbet – om du inte kan jobba hemma – hämta medicin på apoteket och söka vård.

Smittan av corona ökar, men alla uppmanas att vaccinera sig mot influensan " Se till att boka in din vaccination", manar Alf Jönsson, regiondirektör.
Smittan av corona ökar, men alla uppmanas att vaccinera sig mot influensan " Se till att boka in din vaccination", manar Alf Jönsson, regiondirektör.Foto: Johan Nilsson/TT

Alla bör avstå från att vistas inne i butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.

” Vi måste dra i nödbromsen”, säger Eva Melander, smittskyddsläkare.
” Vi måste dra i nödbromsen”, säger Eva Melander, smittskyddsläkare.Foto: Johan Nilsson/TT

Livsmedelsbutiker och apotek får besökas om det är nödvändigt.

Under det senaste dygnet har det även skett en fördubbling av antalet patienter i Skåne som får intensivvård för covid-19.

”Vi har beslutat att behålla 50 personer som max antal för sittande publik” säger landshövdingen Anneli Hulthén på pressmötet.
”Vi har beslutat att behålla 50 personer som max antal för sittande publik” säger landshövdingen Anneli Hulthén på pressmötet.Foto: Andreas Hillergren/TT

Här saknas innehåll

I nuläget vårdas nio patienter på en intensivvårdsavdelning – under måndagen var det fem personer.

Antalet patienter som är inlagda på vårdavdelning har ökat från 38 till 48 det senaste dygnet, uppger Region Skåne i ett pressmeddelande.

Totalt har 290 personer med konstaterad covid-19 avlidit i Skåne.

Smittspridningen ökar i södra delen av landet. De skärpta kraven i Skåne gäller till den 17 november.

TT
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons