1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Gymnasieelever skickas hem – simhall, stadbibliotek och ishall stängs

Från den 7 december går gymnasieskolorna över till distansundervisning. Dessutom stänger simhall, stadsbibliotek, ishall med flera anläggningar.
Kristianstad • Publicerad 4 december 2020
Eleverna på Österängsgymnasiet har spridit ut sig i klassrummet. Något större utbrott av smitta har ännu inte skett. Men från måndag måste de studera hemifrån.
Eleverna på Österängsgymnasiet har spridit ut sig i klassrummet. Något större utbrott av smitta har ännu inte skett. Men från måndag måste de studera hemifrån.Foto: Lasse Ottosson

I Kristianstad kommun berörs 3 000 gymnasieelever på de kommunala skolorna.

”Vi kan göra undantag för de elever som är sårbara, är trångbodda eller där man kan behöva stöd”
Kenth Olsson, chef barn- och utbildningsförvaltningen

– Det är ett skarpt läge. Men jag är trygg i att det här kommer hanteras bra, säger Kenth Olsson, chef på barn- och utbildningsförvaltningen.

– Vi kan göra undantag för de elever som är sårbara, är trångbodda eller där man kan behöva stöd. Vi håller dörrarna på glänt, säger han.

För att minska smittspridningen av coronaviruset ska gymnasieelever övergå till distans- eller fjärrundervisning. Det beslöt regeringen under torsdagen, efter en rekommendation av Folkhälsomyndigheten.

Tivolibadet stängs för allmänheten från den 7 december – 28 februari, 2021. Det har kultur- och fritidsförvaltningen beslutat.
Tivolibadet stängs för allmänheten från den 7 december – 28 februari, 2021. Det har kultur- och fritidsförvaltningen beslutat.Foto: Tommy Svensson, Tommy Svensson

Tivolibadet, Kulturhuset Barbacka och Kristianstads ishall ska stängas för allmänheten. Det gäller från och med måndag 7 december.

För stadsbiblioteket och Åhus bibliotek gäller stängningen bara helger. Kommunens bibliotek ska fortsätta vara öppna för exempelvis medborgarservice, offentliga datorer och kopiering.

Stadsbiblioteket i Kristianstad och Åhus bibliotek tänger om helgerna. Övriga bibliotek öppna för service, som till exempel offentliga datorer och kopiering.
Stadsbiblioteket i Kristianstad och Åhus bibliotek tänger om helgerna. Övriga bibliotek öppna för service, som till exempel offentliga datorer och kopiering.Foto: Tommy Svensson

Tivolibadet och ishallen kommer ha öppet för skolorna. På Barbacka kommer kurserna att bara vara öppna för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Uthyrning av kommunala idrottsanläggningar till privatpersoner, företag och föreningar stängs. Undantag görs för yrkesmässig idrott

Distansundervisningen för gymnasieelever gäller till den 6 januari. Beslutet om stängning av anläggningar gäller fram till och med den 28 februari 2021.

Emilia StålhammarSkicka e-post
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.