1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fynd av narkotika vid tillslag mot mc-klubb

På onsdagen gjorde polisen ett tillslag mot en mc-klubb. Där hittades narkotika. Och två motorcyklar värda över 300 000 kronor togs med av kronofogden.
Hässleholm • Publicerad 17 juni 2021
Bilden tagen vid annat tillfälle.
Bilden tagen vid annat tillfälle.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var polisen och kronofogdemyndigheten som gjorde en insats tillsammans. Insatsen var mot en lokal som tillhör en mc-klubb i Hässleholms kommun. Det skriver polisen på sin hemsida.

Enligt polisen var det en planerad insats under onsdagsmorgonen.

Om en person har en skuld till kronofogden kan kronofogden göra en utmätning, det vill säga ta något annat för att betala skulden, till exempel en mc, bil eller lön.
Om en person har en skuld till kronofogden kan kronofogden göra en utmätning, det vill säga ta något annat för att betala skulden, till exempel en mc, bil eller lön.

I lokalen hittade polisen narkotika. På en hemadress som tillhör en klubbmedlem hittade de dopingpreparat.

Kronofogden utmätte två motorcyklar som stod i mc-lokalen, till ett värde av 330 000 kronor. Om en person har en skuld till kronofogden kan kronofogden göra en utmätning, det vill säga ta något annat för att betala skulden, till exempel en mc, bil eller lön.

Fakta

Kronofogdemyndigheten

Kronofogden är en statlig myndighet som arbetar med skulder. Uppdraget är att hjälpa den som inte fått betalt och ger stöd och råd till den som ska betala. Myndigheten ser också till att betalningar sker på ett rättssäkert sätt. Det är regeringen som varje år bestämmer uppdraget och vad som ska prioriteras.

Cirka 2300 personer jobbar på 32 kontor i Sverige, från Malmö i söder till Haparanda i norr. Huvudkontoret finns i Sundbyberg.

Kronofogden har budget på cirka två miljarder kronor (både skattemedel och avgifter).

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.