1. Svenska
  2. English
  3. العربية

De lyfter lokala röster från Gamlegården och Näsby

En rullande redaktion, en popup-redaktion, har synts ute på Gamlegården och Näsby under veckan som gått. Det är Sveriges Radio P4 Kristianstad som är ute och tar pulsen i området. Det ska de göra en vecka till. ”Det viktiga är att vi möter folk i deras vardag”, säger Jenny Johnsson Roos, publikredaktör.
Kristianstad • Publicerad 11 oktober 2021
Dzenet Alisehovic, programledare, Matilda Alborn, reporter, Jenny Johnsson Roos, publikredaktör, är ute med P4 Kristianstads popup-redaktion på Gamlegården.
Dzenet Alisehovic, programledare, Matilda Alborn, reporter, Jenny Johnsson Roos, publikredaktör, är ute med P4 Kristianstads popup-redaktion på Gamlegården.Foto: Inga-Lill Bengtsson

I programmet Förmiddag har det varit inslag om trädgård på Gamlegården, de har sänt radio från Fröknegårdskolan, varit på vårdcentralen med mera. Reportrarna har även pratat med folk för att skapa kontakter.

– Det viktiga är att vi möter folk i deras vardag, vad de tycker är viktigt och vad vi behöver prata mer om i radio, säger Jenny Johnsson Roos, publikredaktör.

Redaktionsbilen ska rulla vidare till andra platser, men reportrarna kommer vara ute på Näsby även den här veckan.
Redaktionsbilen ska rulla vidare till andra platser, men reportrarna kommer vara ute på Näsby även den här veckan.Foto: Inga-Lill Bengtsson

Redaktionsbilen ska vidare till Blekinge.

– Men vi kommer att vara kvar ute och röra oss runt på Gamlegården och Näsby en vecka till, säger Jenny Johnsson Roos.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.