Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Barndomsvännen döms till 14 års fängelse för mordet på Emilia

Den 22-åriga mannen som misstänks ha mördat Emilia Lundberg i Tollarp dömdes på måndagen till 14 års fängelse. ”Tingsrätten har noggrant värderat den omfattande bevisningen och kommit fram till att åtalet är styrkt”, säger rådmannen Petter Anefur.
Kristianstad • Publicerad 26 januari 2021 • Uppdaterad 30 januari 2021
Mordet på Emilia Lundberg i Tollarp
Mordet på Emilia Lundberg i TollarpFoto: Tommy Svensson

Det var den 22 november år 2019 som 20-åriga Emilia Lundberg sågs senast i livet och enligt tingsrätten mördades hon vid lunchtid samma dag. Hon hittades död i Vramsån elva dagar senare efter att ha blivit huggen ett stort antal gånger med ett vasst föremål. Polisens dykare upptäckte kroppen efter att frivilliga sökt efter henne i över en vecka.

”21-åringen har uppsåtligen berövat Emilia livet genom att upprepade gånger skära eller hugga henne i huvudet, halsen, bålen och ryggen.”
Står det i åklagarens stämningsansökan (åtalet).

– Hon hade omfattande skador på kroppen. Rättsläkaren redogjorde för att det fanns ett 30-tal stickskador. Emilia hade också avvärjningsskador och det ger stöd för att hon kämpat för sitt liv. Det rör sig om ett besinningslöst våld hon blivit utsatt för, har åklagaren Kristina Amilon tidigare sagt.

Det misstänkta mordet på Emilia Lundberg i Tollarp.Emilias peruk hittades hemma hos den misstänkte. Den var fuktig och hade spår av växtrester. En gul hårsnodd fanns i peruken. Emilia bar en liknande vid försvinnandet.
Det misstänkta mordet på Emilia Lundberg i Tollarp.Emilias peruk hittades hemma hos den misstänkte. Den var fuktig och hade spår av växtrester. En gul hårsnodd fanns i peruken. Emilia bar en liknande vid försvinnandet.Foto: Polisen
Det misstänkta mordet på Emilia Lundberg i Tollarp.Kniv från Ikea som hittades i 21-åringens jacka. En likadan kniv saknades i Emilias lägenhet.
Det misstänkta mordet på Emilia Lundberg i Tollarp.Kniv från Ikea som hittades i 21-åringens jacka. En likadan kniv saknades i Emilias lägenhet.Foto: Polisen
Annons

Nu står det klart att den den nu 22-åriga barndomsvännen döms till 14 års fängelse för mord. Han ska också betala 180 000 kronor i skadestånd till Emilias anhöriga. Enligt tingsrätten är det bevisat att han dödat henne.

Enligt försvarsadvokaten kommer de nu att överklaga domen till hovrätten.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons