Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Ägare överklagar beslut om Brobysjukhuset

Brobysjukhusets ägare överklagar Östra Göinge kommuns beslut om att säga nej till permanent boende och kravet på att sluta hyra ut bostäder. Nu får länsstyrelsen avgöra vem som har rätt.
Broby • Publicerad 26 november 2020 • Uppdaterad 11 december 2020
För en tid sedan beslöt kommunens TT-nämnd att Brobysjukhusets ägare inte har rätt att hyra ut bostäder.
För en tid sedan beslöt kommunens TT-nämnd att Brobysjukhusets ägare inte har rätt att hyra ut bostäder.Foto: Inga-Lill Bengtsson

För en tid sedan beslöt kommunens TT-nämnd att Brobysjukhusets ägare inte har rätt att hyra ut bostäder.

Det bor cirka 200 personer på Brobysjukhuset, som ägs av företaget Lillehem teknik AB, det vill säga bröderna Claes och Sven Olvegård.

Annons

I början av hösten beslutade kommunen att öppna ett tillsynsärende av Brobysjukhuset.

Bakgrunden är att kommunen fick ta emot klagomål på bland annat sophanteringen som inte fungerade. Det fanns också problem med kackerlackor i någon av lägenheterna.

Kommunen bestämde sig då för att syna boendet. Kommunen anser att uthyrningen av bostäder strider mot det tillfälliga bygglov som ägarna har. Ägarna får bara hyra ut boende på kort tid, till exempel vandrarhem.

Ägaren hävdar att det inte alls är frågan om permanentboende, utan att den följer tillståndet.

Kommunens TT-nämnd höll fast vid sin åsikt. Beslutet innebär att fastighetsägaren ska upphöra med uthyrningen av permanentboende. Lillehem teknik AB har via sin advokat överklagat beslutet. Nu blir det länsstyrelsen som får avgöra vem som har rätt.

Brobysjukhuset.
Brobysjukhuset.Foto: Inga-Lill Bengtsson
Brobysjukhuset.
Brobysjukhuset.Foto: Inga-Lill Bengtsson
Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons