Annons

Rekordstort intresse för att gifta sig på Sweden Rock

Glöm kyrkan, den traditionsenliga bröllopsmarschen och långt släp. När bröllopen kommer tillbaka till Sweden Rock är det med boots, hårdrockskläder och svärmödrar som kanske inte är helt nöjda.
Sweden Rock • Publicerad 5 juni 2022
Rockiga buketter, svartmålade naglar och andra rockdetaljer kommer tillbaka nu när Sweden Rock öppnar för bröllop igen.
Rockiga buketter, svartmålade naglar och andra rockdetaljer kommer tillbaka nu när Sweden Rock öppnar för bröllop igen.Foto: Mattias Mattisson

2020 skulle flera par ha sagt ja till varandra på Sweden Rock. Men så kom corona och grusade planerna. Även 2021 tvingades flera par ställa in sina bröllopsplaner.

Men nu blir det tredje gången gillt. Kb/NSk har varit i kontakt med flera par som skulle ha gift sig på rocken 2020, men som nu har väntat ut coronarestriktionerna. Paren har varit i kontakt med vill hålla hemligt för sina nära och kära att de ska gifta sig och de vill därför inte gå ut med namn innan de har sagt ja till varandra.

Annons

Men gemensamt för dem alla är att rockfestivalen ligger dem så nära hjärtat att de har väntat i flera år på att få gifta sig i Norje.

– Rocken är mångas stora intresse, det är en folkfest och många som är där är dedikerade hårdrockare. Det är deras grej, deras religion, säger Johanna Lilja från Sölvesborgs kommun som hjälper till att samordna vigslarna på Sweden Rock Festival.

– Sedan kanske inte deras mammor och svärmödrar alltid är lika nöjda med val av vigselplats. Men festen kan man ju ha hemma för dem sedan, säger Johanna Lilja med glimten i ögat.

Intresset för att gifta sig på rocken 2022 är rekordstort, årets bröllopsschema är fulltecknat sedan länge. Totalt är det tolv par som vigs på området på torsdag eftermiddag. Sölvesborgs kommun hjälper till att fixa vigselförrättare, fotograf, boende och blomsterbåge. Utöver det ordnade arrangemanget är det åtta par som kommer att gifta sig under festivalen, där kommunen fixar vigselförrättare.

Står ni för bröllopsmarschen också?

– Hahaha nej, men det är säkert lite hårdrocksmusik i bakgrunden, beroende på vad som spelas på närmsta scenen just då. Vigselförrättaren brukar få stå nära för att höra paret säga ja!

Towe SvetoftSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons