Annons

Här är männen som åkt dit för sexköp i nordöstra Skåne

Färre än tio torskar på fem år i nordöstra Skåne.
Det är inte fler än det som fällts för att ha köpt någon annans kropp.
Nordöstra Skåne • Publicerad 26 mars 2022
Bilderna är från polisens tillslag mot lägenhetsbordeller i Stockholm under Insats Torsk, en av flera riktade insatser med syfte att lägga extra kraft på att avslöja sexköpare.
Bilderna är från polisens tillslag mot lägenhetsbordeller i Stockholm under Insats Torsk, en av flera riktade insatser med syfte att lägga extra kraft på att avslöja sexköpare.Foto: Polisen

Mellan år 2017 och år 2021 har bara en handfull sexköpare åkt dit i hela nordöstra Skåne.

Männen som åkt dit har – i majoriteten av fallen – fått det så kallade strafförläggandet, det vill säga erkänt sitt brott och fått hemskickat ett anonymt vitt kuvert. I brevet står bötessumman som de ska betala.

Annons

Två av männen åkte fast förra året efter att ha ertappats med att ha köpt sex på Kong Christians Bed & Breakfast på Tivoligatan. Tre andra män har erkänt eller dömts för att ha köpt sex av en och samma kvinna i Östra Göinge år 2017.

• En 25-åring från Kristianstads kommun.

• En 42 åring från Karlshamns kommun.

• En 32-åring från Bromölla kommun.

Av dessa tre sexköpare valde två det anonyma vita kuvertet medan den tredje mannen, Bromöllabon, nekade till anklagelserna.

Han åtalades och fick sitt fall prövat i domstol. Det slutade med att han fick betala 10 000 kronor i böter precis som de två andra. Av domen framgår att Bromöllabon via betaltjänsten Swish överförde 1 000 kronor till kvinnan i Östra Göinge för att köpa samlag.

I Bromölla kommun köpte en man i 60-årsåldern sex hemma hos sig själv i januari, 2020. Han fick böta 13 500 kronor.

En enda sexköpare har åkt dit i Hässleholms kommun mellan år 2017 och 2021. Det var en 56-åring från Malmö som anmäldes av den 20-åriga kvinnan han köpt sex av på Kaptensgatan. Köpet gjordes i juli 2018.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons