Annons

Bil- och samlarmarknad i strålande sol lockade besökarna

Ett 100-tal bilägare var på plats i Hästveda för att visa upp sina vrålåk när Carina och Roland Arvidson bjöd in till Swap meet, bilträff och samlarmarknad i ett.
Hästveda • Publicerad 8 april 2023 • Uppdaterad 10 april 2023
Zita och Lelle Stigborg åker ofta till olika bilträffar för att visa upp sin Crown Victoria bland annat.Foto: Simon Rehnström

– Vi testade i liten skala redan i fjol men gick inte ut så hårt. Då kom ett 30-tal personer som ställde ut sina bilar. Idag är nog ett 100-tal. Vi hade en liten tanke om att växa så detta är väldigt roligt. Och den här storleken är lagom, säger Roland Arvidson.

Sedan de köpte lagerlokalerna bredvid Ica öppnade det också upp för nya möjligheter.

Annons

– Det gjorde helt plötsligt att vi hade utrymme för något sådant här, säger Carina Arvidson.

Madelaine och Mika Hiitomaa har vunnit flera priser för sin välvårdade Volvo.Foto: Simon Rehnström

Inför helgens bil- och samlarträff fanns det inte heller några begränsningar, alla bilar var välkomna. Från nya till gamla, välpolerade till rostiga.

Att vädret visade sig från sin bästa sida under påskafton gjorde inte heller arrangörerna särskilt ledsna. Många Hästvedabor njöt av det fina vädret och passade samtidigt på att ta sig en titt på alla bilar, fynda lite och få i sig en lunchkorv i solen.

I år har de dessutom utökat med en säljardel, med allt från bildelar till loppis.

Många besökare passade på att kolla bilar och njuta en stund i vårsolen.Foto: Simon Rehnström

– Vi har länge pratat om att det hade varit roligt att göra något sådant här, eftersom vi själva åker runt på en del bilträffar. Och vi gör det här mest för att det ska hända något i byn, säger Carina Arvidson.

Några som var på plats i Hästveda med sin Volvo var Madelaine och Mika Hiitomaa. De åker ofta runt för att visa upp sin bil som dessutom vunnit flera priser.

För andra året i rad arrangerar Carina och Roland Arvidson bil- och samlarmarknad i Hästveda.Foto: Simon Rehnström
”Egentligen är det bara en gammal Volvo men det är känslan att man byggt allting själv som gör att man inte vill göra sig av med den.”
Madelaine Hiitomaa

– 40 timmar tog det att polera upp lacken på den här bilen. Men den är välbehållen och det ska liksom poppa i lacken då är man nöjd, säger Madelaine Hiitomaa.

Bilen köpte hon egentligen som en bil hon skulle ha att övningsköra med. Men när körkortet väl var taget så fanns det inga tankar på att sälja den. Istället har paret ägnat de senaste åren och åtskilliga tusenlappar åt att bygga om den totalt.

– Egentligen är det bara en gammal Volvo men det är känslan att man byggt allting själv som gör att man inte vill göra sig av med den, säger Madelaine Hiitomaa.

Nu har bilen dessutom fått ett eget Instagramkonto @_ _ ms.grey_ _ _ där de 1 400 följarna får hänga med på livet runt Volvon.

Ulla och Ivan från Vittsjö visade upp sin Thunderbird.Foto: Simon Rehnström
Annons

Zita och Lelle Stigborg från Tollarp var också på plats för att visa upp sin Ford Crown Victoria från 1956 som också vunnit ett 80-tal priser.

– Vi åker på en hel del bilträffar. Det är mycket för det sociala och det är kul att träffa folk. Det är årets premiärtur med den här bilen, berättar Lelle Stigborg.

Enligt Carina Arvidson är tanken att bil- och samlarmarknaden ska bli ett återkommande inslag i Hästveda.

– Nästa år blir det nog däremot inte på påsken då den ligger ännu tidigare nästa år. Vi vill inte att det ska vara allt för kallt så då får vi ta det några helger efter påsk.

Paola NordgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons