Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Två personer skjutna i Hässleholm – polisen jagar flera gärningsmän

Två personer med misstänkta skottskador har hittats utomhus i Hässleholm. Polisen fick larmet om att två personer med skottskador hittats på Trebackalånggatan i Hässleholm klockan 14.23.
Hässleholm • Publicerad 12 december 2019
Foto: Lasse Ottosson

Polisen har skickat många patruller till platsen. På plats anträffas två personer med misstänkta skottskador. Båda förs direkt till sjukhus med ambulans.

Klockan 14.23 fick Polisen fick in larmet om att två personer med skottskador hittats på Trebackalånggatan i Hässleholm.
Klockan 14.23 fick Polisen fick in larmet om att två personer med skottskador hittats på Trebackalånggatan i Hässleholm.Foto: Johan Nilsson/TT

Platsen har spärrats av. Polis är på plats och söker av området med polishund. Polisen håller förhör med vittnen om kan ha sett vad som hänt.

Annons

Kommunen meddelar att elever och personal på Ljungdalaskolan, Fyrklöverns förskola, Treklövern och Ängslyckans förskolor är inrymda. Detta betyder att inga elever kommer att få lämna skolorna själva. Ljungdalaskolan ber vårdnadshavare att hämta hem sina barn.

Polisen meddelar dock att det inte finns någon fara för allmänheten.

Polisen söker på många ställen efter misstänkta gärningspersoner.
Polisen söker på många ställen efter misstänkta gärningspersoner.Foto: Lasse Ottosson

Flera gärningspersoner ska ha sprungit från platsen i samband med händelsen.

Polisen går ut med uppmaningen: ”Har du sett eller hört något i samband med händelsen? Ring omedelbart 112 och be att få tala med polisens ledningscentral. Dina iakttagelser kan vara av stor betydelse för utredningen”.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons