Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Praktisk hjälp – stöd till ungdomar

Praktisk hjälp i vardagen. Så heter ett projekt i Broby vars syfte är att motverka att människor hamnar i kriminalitet. Nu vill projektet knyta politiker och andra personer till sig.
Östra Göinge • Publicerad 10 juni 2020 • Uppdaterad 15 juni 2020
Brobysjukhuset.
Brobysjukhuset.Foto: Tommy Svensson

Under maj har projektet ”Praktisk hjälp i vardagen” haft ett par träffar på Brobysjukhuset. Ett 30-tal unga och äldre människor deltog.

– Det händer mycket nu, berättar Bengt Frost, jurist.

Annons

Han är en av initiativtagarna till projektet som ska hjälpa unga människor att hålla sig borta från kriminalitet. Projektet vill även ge familjer i utanförskap chans att hitta vägar till egen försörjning och ett bra liv.

”Många upplever en hopplöshet, och där ska vi kunna vara ett stöd”
Bengt Frost, jurist

Projektet vänder sig inte bara till nyanlända utan alla är välkomna.

Personer med lång erfarenhet från Rosengård i Malmö är med i projektet. Även integrationsprofessorn Masoud Kamali är knuten till projektet.

integrationsprofessorn Masoud Kamali är knuten till projektet.
integrationsprofessorn Masoud Kamali är knuten till projektet.Foto: Maja Suslin / TT

”Praktisk hjälp i vardagen” vill ge juridisk rådgivning och vara en hjälp i integrationsfrågor. Föreningen vill skapa kontakter till praktikplatser, sommarjobb eller fasta jobb.

– Många upplever en hopplöshet, och där ska vi kunna vara ett stöd, säger Bengt Frost.

Kristianstadsbladets reporter har pratat med många ungdomar. De är oroliga för narkotikan som blir allt mer vanlig i Broby.

– Det är sjukt mycket, och det är inte bra, säger några av dem som samlats för att lyssna på representanter för det nya projektet.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons