Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Öppen handel med knark över hela stan

Handeln med knark sker öppet i hela Kristianstad. Dygnet runt. Polisen säger att situationen är allvarlig. Ett sms och tio minuter senare ett snabbt handslag. Så byter knark och tabletter ägare. En säljare hade 500 namn i sin kontaktbok.
Kristianstad • Publicerad 21 maj 2019
Handeln med knark och narkotikaklassade tabletter sker öppet i hela Kristianstad.
Handeln med knark och narkotikaklassade tabletter sker öppet i hela Kristianstad.Foto: Victor Lindstammer

Köpare och säljare använder sms och krypterade appar för att planera möten.

Att bruka, inneha och sälja narkotika är olagligt i Sverige. I år har polisen tagit mer knark i beslag än under hela 2018.

Annons

Många unga människor har liberal inställning till knark, de tycker att cannabis inte är knark. Enligt polisen köper unga cannabis, amfetamin, kokain och läkemedel som Tramadol (narkotikaklassade tabletter). Ecstasy är på uppsving.

Narkotikaklassade tabletter är vanliga på den illegala marknaden i Kristianstad.
Narkotikaklassade tabletter är vanliga på den illegala marknaden i Kristianstad.Foto: Victor Lindstammer

Det finns flera lokala nätverk med män som säljer knark. Springpojkarna är unga. Polisen har mött 13-åringar. De kör cykel, mopeder och motorcyklar för att enkelt ta sig fram, men även bil.

– Det är viktigt att jobba mot den här problembilden. Kan vi avhålla en ung människa från att prova knark är det värt det, säger Anders Olofsson, lokalpolischef i Kristianstad.

”Kan vi avhålla en ung människa från att prova knark är det värt det”, säger Anders Olofsson, lokalpolischef i Kristianstad
”Kan vi avhålla en ung människa från att prova knark är det värt det”, säger Anders Olofsson, lokalpolischef i KristianstadFoto: Victor Lindstammer
”Knarket  finns i alla samhällsklasser, i fina områden och i utanförskapsområden”, säger en polis i yttre tjänst.
”Knarket finns i alla samhällsklasser, i fina områden och i utanförskapsområden”, säger en polis i yttre tjänst.Foto: Victor Lindstammer
Ett kilo hasch som polisen tagit i beslag.
Ett kilo hasch som polisen tagit i beslag.Foto: Polisen/Kristianstadsbladet
Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons