Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Nu kan du strömma film från biblioteken i nordöstra Skåne

Du som har ett lånekort på bibliotek kan låna strömmande film, direkt till din smarttelefon eller dator. 2 700 filmer för både barn och vuxna finns. Alla bibliotek i kommunerna i nordöstra Skåne har tjänsten.
Kristianstad • Publicerad 6 april 2020
Från och  med den 3 april kan du strömma filmer från biblioteken. Du behöver lånekort och en smarttelefon, dator eller surfplatta med internetkoppling.
Från och med den 3 april kan du strömma filmer från biblioteken. Du behöver lånekort och en smarttelefon, dator eller surfplatta med internetkoppling.Foto: Anders Wiklund/TT

Cineasterna heter tjänsten för strömmande film. Den erbjuder ett stort utbud av film från hela världen, för både barn och vuxna. I dagsläget finns mer än 2 700 kvalitetsfilmer.

Filmtjänsten liknar de filmtjänster som finns på marknaden. Den stora skillnaden är att tjänsten bara är för bibliotek och låntagare.

Annons

Det här behöver du: Ett registrerat lånekort och en aktiv pinkod hos Snoka-bibliotek. Kontakta ditt närmsta bibliotek för hjälp. Det behövs också en dator, surfplatta eller smarttelefon med internetuppkoppling.

Du kan använda en vanlig webbläsare för att låna och titta på strömmande film på din enhet, det behövs inga plugins eller flashspelare. Cineasterna stödjer både iOS, PC, Mac och Android.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons