Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fem personer inblandade i det nakna och blodiga brottet på JH Dahlsgatan: ”Kunde ha slutat mycket värre”

Vid lunchtid på måndagen kallades tio polisbilar till JH Dahlsgatan. Fem personer — varav en polis och en flicka — fick föras till sjukhus. En man i 25-årsåldern sitter gripen misstänkt för grovt våldsbrott. En man som var blodig säger att han torterats i flera timmar. Han och en annan man har varit nakna i samband med händelsen. Polisen sätter nu in insatser för att allmänheten ska känna sig trygg.
Kristianstad • Publicerad 13 augusti 2019
I flera timmar var brottsplatsen avspärrad. Polisen grep två personer. En av dem visade sig senare vara ett offer. Den andra, en man född 1984, var gärningsmannen. Han sitter nu anhållen.
I flera timmar var brottsplatsen avspärrad. Polisen grep två personer. En av dem visade sig senare vara ett offer. Den andra, en man född 1984, var gärningsmannen. Han sitter nu anhållen.Foto: Hanna Franzén

– Vi är tacksamma att inte fler blev skadade. Det kunde slutat mycket värre, säger Åsa Nilsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef.

Tio polisbilar och sju ambulanser ryckte ut till JH Dahlsgatan i Kristianstad. Polisen hade fått in uppgifter om att två nakna män befann sig på ett tak, att flera personer skadats och att ett tillhygge fanns med i bilden.

Annons

Ett vittne berättar för Kristianstadsbladet att en naken och blodig man tagit sig in i en lägenhet via ett fönster. Mannen har av allt att döma tagit sig dit via taket. Mannen var skräckslagen och sa att han blivit torterad under flera timmar.

Ett stort område vid brottsplatsen spärrades av under flera timmar
Ett stort område vid brottsplatsen spärrades av under flera timmarFoto: Grafik Kristianstadsbladet

Två personer grips strax därefter. En av dem var gärningsmannen och den andra var ett offer.

På måndagskvällen höll polisen en presskonferens i polishuset. Martin Thornell, kommunpolis och Åsa Nilsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef, höll i den.

I samband med gripandet skadas en polisman. Han krossar en fönsterruta för att ta sig in i en lägenhet. Polismannen fick lindriga skador.

– Polisen ansåg att situationen var akut och tog sig in i en lägenhet. Annars gick det lugnt till vid gripandet, säger Åsa Nilsson.

Polisen var uppe på taket för att undersöka brottsplatsen med drönare.
Polisen var uppe på taket för att undersöka brottsplatsen med drönare.Foto: Hanna Franzén

Region Skåne meddelar att totalt fyra män, två i 25-årsåldern och två i 35-årsåldern, vårdats på CSK för lindriga skador. Även en flicka fick föras till sjukhus för kontroll.

Ett stort område vid brottsplatsen spärrades av under flera timmar. Poliser undersökte taket, flög med drönare, knackade dörr och gjorde en teknisk undersökning.

”Vi är tacksamma att inte fler blev skadade. Det kunde slutat mycket värre”, säger Åsa Nilsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef.
”Vi är tacksamma att inte fler blev skadade. Det kunde slutat mycket värre”, säger Åsa Nilsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef.Foto: Hanna Franzén

Idag finns poliser på plats på flera ställen. Allt för att allmänheten ska känna sig trygg.

På Stora Torg står polisens husbil.

– Det här en händelse utöver det vanliga. Att man har polis på plats kan göra att man känner sig tryggare. Man kan även berätta vad man själv vet om det som hänt, säger Martin Thornell.

Annons

Vad som hänt är fortfarande oklart. Bland annat är det oklart vilket tillhygge gärningsmannen använt och hur många som är offer.

Varför två män varit nakna är också oklart.

Leo PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons