1. Svenska
  2. English
  3. العربية

ABK:s vaktmästare sjöng för hyresgästerna

Kristianstad • Publicerad 8 maj 2020
ABK:s vaktmästare Russ Reitter är en av dem som underhåller med gårdsmusik. Här spelar han på en innergård på Lyckans Höjd.
ABK:s vaktmästare Russ Reitter är en av dem som underhåller med gårdsmusik. Här spelar han på en innergård på Lyckans Höjd.Foto: Martin Söderberg

Under maj bjuder ABK på gårdsmusik för att sprida glädje, nu när många måste hålla sig hemma. Det blir spelningar under två veckor på 54 platser olika platser i hela kommunen.

Under torsdagen började gårdsmusiken. Musik blir det främst vid seniorbostäder, trygghetsbostäder, äldreboenden och andra fastigheter där många äldre bor.

De som vill kan lyssna via öppna fönster, på balkonger eller nere på gården – med avstånd till varandra.

Den första spelningen hölls på innergården vid hyresbostäderna på Lyckans höjd. Där stod ABK:s vaktmästare Russ Reitter för musiken. Under aliaset ”The american troubadour” spelade han en blandning av hits på både svenska och engelska.

Åhus blåsorkester, Laif Carr och Anders Larsson kommer också att spela. På ABK:s hemsida hittar du var och när det blir mer gårdsmusik.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.