Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Flicka påkörd på Näsbychaussén. Föräldrar är oroliga för trafiken

I måndags blev en flicka påkörd vid övergångsstället vid Fröknegårdsskolan. Flera föräldrar tycker det är farligt att gå där. En pappa undrar varför kommunen inte har gjort vägen säkrare.
Kristianstad • Publicerad 14 november 2018
Helene Svensson vid övergångsstället där en flicka blev påkörd vid Fröknegårdsskolan på Näsby.
Helene Svensson vid övergångsstället där en flicka blev påkörd vid Fröknegårdsskolan på Näsby.Foto: Tommy Svensson

På måndagen blev en flicka påkörd på Näsbychaussén utanför skolan. Polisen säger att hon inte har fått allvarliga skador.

David Jönsson har två barn på Fröknegårdsskolan. Han är orolig för sina barns säkerhet när de går till skolan. Trafiken på Näsbychaussén har ökat.

Annons

– Kommunen har gjort mätningar som visar på både ökad trafik och högre hastigheter. Varför har de inte gjort något åt problemen? Varför tar det sådan tid?

Han säger att många bilister stannar inte vid övergångsställena.

– De fortsätter att rulla fram när folk passerar framför dem.

Därför följer han alltid sin nioåriga dotter hem.

Hans sambo Helene Svensson har varit nära att bli påkörd.

Henrik Wester, informatör på C4 Teknik, säger att en studie pågår som undersöker vilka åtgärder som behövs. Dessa tas fram med start 2019.

Mats Dragg, chef för skolområde norra, säger:

– Det finns en 30-gräns av hastigheten och upphöjt övergångsställe. Under mina 18 år i tjänst har det inte varit någon olycka tidigare. Polisen gör kontroller av hur fort bilarna kör, men tyvärr följer inte folk reglerna, säger han.

Åsa BorglinSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons