Sport

Tung förlust för Vinslöv: ”Vi får ingen riktig träff bakåt”

Släkten är som bekant värst. Tobias Sjöberg lämnade Vinslövs HK för Västerås/Irsta och målvakten blev något av tungan på vågen när hemmalaget vann den täta drabbningen med 29–26 (15–13).
– ”Tobbe” gör tyvärr några avgörande frilägesräddningar, säger Pelle Käll, tränare i Vinslövs HK.
Handboll/Kristianstad
Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 8 februari 2022
Pelle Käll och hans Vinslöv föll tungt borta mot Västerås/Irsta.
Pelle Käll och hans Vinslöv föll tungt borta mot Västerås/Irsta.Foto: Tommy Svensson

Mittenmötet i handbollsallsvenskan blev en jämn och spännande match – dock nästan hela tiden med hemmalaget i förarsätet.

– Det är en svår bortamatch och vi tvingades dessutom jaga under i stort sett hela matchen. Vi kom ikapp – men aldrig förbi, och det behöver man göra för att vinna den här typen av bortamatcher, säger Pelle Käll, som inte var nöjd med försvarsspelet.

– Vi får ingen riktig träff bakåt utan saknar de där fem-tio procenten som krävs. Och när vi inte är trygga bakåt så får vi heller inte med oss de enkla målen i form av kontringar.

Linus Nilsson reducerade till 23–24 med åtta minuter kvar, och då stod matchen verkligen och vägde. Linus gjorde även 25–26 – men närmare kom aldrig gästerna.

I stället punkterade Anton Lindblom matchen när han gjorde 28–25 med två minuter kvar att spela.

Linus Nilsson, Elias Holmström och Alfred Olsson drog ett tungt lass i det uppställda anfallsspelet för Vinslövs HK. Trion svarade tillsammans för 19 av 26 mål.

– Men jag tycker att hela laget fajtas hela vägen in i mål. Det är små marginaler och den här gången var de inte på vår sida. Vi bränner bland annat två straffkast, säger Pelle Käll.

På lördag väntar HK Varberg hemma i Furutorpshallen, även det en fyrapoängsmatch.

– Det är bara upp på hästen igen och förbereda oss för ännu en tuff match, säger Käll.

Handboll, allsvenskan

Västerås Irsta–Vinslövs HK 29–26 (15–13)

Västerås Irsta: Linus Eriksson 9, Ludwig Isegren 4, Olle Röken 3, Anton Lindblom 3, Thim Ahlin 2, Jens Lindström 2, Lukas Westerlund, Jonathan Wallgren 2, Filip Eriksson, Ferdinand Beckius,

Vinslövs HK: Linus Nilsson 7, Elias Holmström 7, Alfred Olsson 5, Sebastian Hansson 2, Armin Kalkak 2, Ludwig Rosenberg 2, Emil Karlsson.

”Vi kom ikapp – men aldrig förbi, och det behöver man göra för att vinna den här typen av bortamatcher.”
Pelle Käll ger sin analys av förlusten mot Västerås/Irsta.
Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.