Annons
Sport

Stark andra halvlek räckte för Predators: ”Otroligt stolt över killarna”

Kristianstad Predators var illa ute efter den första halvleken mot AIK.
Men efter stor dramatik blev det hemmaseger med 16–12.
– Jag är otroligt stolt över killarna, säger Predators tränare Shane Mosher.
Kristianstad/Amerikansk fotboll • Publicerad 10 juni 2023
Predators.
Predators.

Strålande solsken och hemmamatch mot ett lag som Kristianstad Predators på pappret ska vara betydligt bättre än. Förutsättningarna var där för att det skulle kunna bli en riktigt trevlig lördagseftermiddag på Kristianstad fotbollsarena.

Men AIK ville annorlunda och bortalagets försvarsspel förhindrade Predators från att komma loss med sitt anfallsspel. Predators hade otroligt svårt att skydda sin quarterback Myron Norfleet, som trots sina kvicka fötter inte lyckades komma loss från den tuffa bevakningen.

Annons

Ställningen efter den första kvarten var, trots hemmalagets obefintliga anfallsspel, 0–0. I den andra kvarten skulle det dock lossna för ”Gnaget” och med två field goals signerade Victor Olofsson var ställningen i paus 0–6.

Predators anfallsspel? Det lös fortfarande med sin frånvaro. Faktum är att Predators hade svårt att ens ta sig in på AIK:s planhalva, något de bara lyckades med ett spel under hela den första halvleken.

Predators inledde den andra halvleken betydligt piggare, ofta genom Adam Torstensson. Efter flera försök av Torstensson var Predators framme vid tvåyardslinjen och därifrån ordnade Norfleet fram matchens första touchdown. Därefter sprang Norfleet in ytterligare två poäng och vips så var hemmalaget i ledning med 8–6.

– Myron har varit sjuk, han nös till och med under ett av våra spel, och att han kunde prestera som han gjorde säger mycket om honom som person och som spelare.

Efter det hände det inte mycket förrän med drygt fyra minuter kvar av matchen. Då lyckades AIK springa in en touchdown, sex poäng som gjorde att de kunde återta ledningen. Men Predators skulle få sista ordet. Med sekunder kvar av matchen ordnade Norfleet en ny tochdown och Predators vann till slut med 16–12 efter att Adam Torstensson avslutade med ett tvåpoängsspel.

– Vi visade verkligen en härlig inställning. Flera killar missade matchen och så här brukar inte vår offensiv se ut, men att vi löste det ändå är väldigt starkt av oss. Jag är otroligt stolt över killarna, säger Shane Mosher.

Amerikansk fotboll, division 1

Kristianstad Predators–AIK 16–12 (0–0, 0–6, 8–0, 6–6)

Predators: Myron Norfleet 14, Adam Torstensson 2.

Ola SelbySkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons