Sport

Bomben: Värvar tidigare Elfsborgstränaren

Nittorp får ett meriterat tillskott i tränarstaben. Gert Hansen, målvaktstränare i Elfsborg i 21 år, ska drilla klubbens burväktare i år.
– Det är lite som att man svävar på moln, säger Rebecca Ontero i Nittorps fotbollssektion.
fotboll • Publicerad 31 januari 2020
Gert Hansen slutade som målvaktstränare i Elfsborg efter säsongen 2017. Arkivbild.
Gert Hansen slutade som målvaktstränare i Elfsborg efter säsongen 2017. Arkivbild.Foto: Jan Pettersson

Gert Hansen hade ansvaret för den allsvenska klubbens målvakter från 1997 till 2017, då knäproblem satte stopp.

Efter drygt två års frånvaro från fotbollen hoppar Hansen, som är känd för sina stenhårda skott, nu på motsvarande uppdrag hos Nittorps damer i division 1.

– Han har lite anknytning till Nittorp via privatlivet, så vi ställde frågan och då kändes det rätt för honom också. Han har ju spelat i Grimsås tidigare och har lite anknytning till trakten. Det känns jätteroligt att en så stor fotbollsprofil vill ge tillbaka, säger Rebecca Ontero.

Lasse Nilsson, Jörgen Lennartsson och Gert Hansen under säsongen 2013.
Lasse Nilsson, Jörgen Lennartsson och Gert Hansen under säsongen 2013.Foto: Bengt Lagerstedt

Det återstår att se om 61-åringen kan drilla NIK:s målvaktsbesättning, där nyförvärvet Rebecka Riestola ingår, med lika hårda skott som i fornstora dagar.

– Jag tror inte att Gert skulle ta sig an det här om man inte kände sig bra i sitt knä, det har nog ingen betydelse om det är damer eller herrar. Sen handlar det ju om en dag i veckan hos oss, i Elfsborg tränade de väl två gånger om dagen ibland, så belastningen blir ju inte lika stor, säger Rebecca Ontero.

Gert Hansen är bara en i raden av förstärkningar som Nittorp gjort de senaste månaderna. Förra året hängde division 1-existensen på en skör tråd, men med nyförvärv som nämnda Riestola, skyttedrottningen Klara Lindberg och lovande Salli Goharian, och dessutom viktiga trion Elin Hultin, Amanda Söderlind och Julia Axengren tillbaka i spel, ser NIK betydligt starkare ut år 2020.

– Vi har jobbat riktigt hårt med att bygga ett helt nytt lag. Får jag säga det själv tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med det. Vi har haft en otrolig medvind och det är lite som att man svävar på moln.

Finns det en risk att det kan bli för mycket nytt?

– Jag tycker ändå inte det. Tjejerna har själva sagt att de har saknat konkurrensbiten tidigare. Förra året var vi kanske 15 spelare på träningarna, nu snittar vi på runt 23. Det blir mer konkurrens och alla ger hundra procent hela tiden. Då utvecklas ett lag mycket mer, säger Rebecca Ontero.

Första schemalagda träningsmatchen under nya tränaren Ingrid Lundkvists ledning spelas mot IFK Värnamo den 22 februari.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.