Vinnare diskuterade värmepumpar: Stor efterfrågan och lång väntetid

Hus & hem-mässan har blivit ett återkommande inslag för SA VVS Service i Hanaskog. Dessutom blev det efterdyningar i form av ett besök av dem som vann detta årets frågetävling. Ellie Bornehag från Kristianstad vann teven.
Hanaskog • Publicerad 14 maj 2022
Ellie Bornehag vann en stor tv.
Ellie Bornehag vann en stor tv.Foto: Marie-Louise Lindell

– Roligt att det dragit i gång igen, säger Maria och Anders Olofsson som driver SA VVS Service som ligger i Hanaskog.

Det handlar om Hus & hem-mässan i Kristianstad som de varit deltagare i sedan flera år tillbaka. Att få komma tillbaka efter pandemin kändes välkommet. Och även om de har fullt upp, med en strid ström av kunder, blir mässan ett sätt att nå ut till fler. Vilket man bland annat gör genom att varje år på mässan ha en frågetävling och lotta ut fina vinster till de tre som haft flest rätt.

Förra veckan var det dags för årets vinnare att hämta sina priser och då passade man också på att att sig en pratstund kring aktuella frågor som värmepumpar, solpaneler, prishöjningar och hög efterfrågan.

– Just nu är det fyra till fem månaders leveranstid på värmepumpar, berättade Anders Olofsson.

Ett resultat av kriget i Ukraina och svårigheterna att få tag på material. Även priserna på material har skjutit i höjden. Trots det är efterfrågan på värmepumpar stor.

– Många är också oroliga för elpriserna. Flera har börjat elda med ved igen, konstaterade sällskapet som bland annat bestod av förstapristagaren i tävlingen, Ellie Bornehag, som vann högsta vinsten då hon kom närmast i utslagsfrågan att gissa vikten på en spann med kopparrör.

Hennes gissning på 1 998 gram var närmast den rätta vikten på två kilo.

Tvåa blev Susanne Nilsson från Bromölla och trea Lennart Larsson från Öllsjö. De fick förutom en trevlig pratstund med fika med sig champagneglas respektive frukostset från Kosta Boda.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.