Unik resa för Sibbhults IF – drar till Spanien

Efter att ha väntat på att pandemin skulle avklinga kunde ett rejält gäng glada killar och tjejer i Sibbhult IF äntligen komma iväg på träningsläger. Natten till fredag bar det av till Mallorca.
Sibbhult • Publicerad 25 mars 2022
Fredrik Malmberg, ordförande i Sibbhults IF och Oskar Skarp, tränare för herrlaget, inför sista träningen före resan.
Fredrik Malmberg, ordförande i Sibbhults IF och Oskar Skarp, tränare för herrlaget, inför sista träningen före resan.Foto: Marie-Louise Lindell

– De har själva samlat och gnetat ihop pengar, berättar Sibbhult IF:s ordförande Fredrik Malmberg då han under torsdagen träffar gänget som ska ge sig till soligare breddgrader för att träna fotboll.

Det är Sibbbhults IF:s herr och damlag som med nästan två års fördröjning kan komma iväg. Under torsdagen hölls den sista träningen samtidigt som man fyllde i hälsodeklarationer och kollade av så att alla hade pass och papper klara.

– Det är första gången som klubben skickar iväg både dam- och herrlag, berättar Fredrik Malmberg.

Det handlar om 48 personer som ska tillbringa fem dagar på sporthotell i Spanien.

– Det känns roligt och spännande, det är alltid bra med lite miljöombyte. Vi har många nya spelare och det här är ett bra sätt att få ihop laget, säger Oskar Skarp som är tränare för herrarna.

Även deltagarna för damlaget är taggade över att åka iväg.

– Det känns verkligen bra, säger några av dem som kommit för att fylla i hälsodeklarationerna.

– Detta är en del i vårt utvecklingsarbete som ska genomsyra hela föreningen. Vi har jobbat mycket med värdegrunder. Något som är viktigt för alla i samhället, berättar ordföranden som får stanna hemma och nöja sig med att vinka av gänget.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.