Mötesplats för Ukraina

Svenska kyrkan, Pingstkyrkan och AlltMöjligt-verkstaden har skapat mötesplatser med bland annat språkträning och samhällsinformation för flyktingar från Ukraina.
Broby • Publicerad 2 april 2022
Svenska och ukrainska flaggan.
Svenska och ukrainska flaggan.Foto: ADAM IHSE / TT

I dagsläget finns ett 100-tal ukrainska flyktingar i och runt Broby. Men många av dem är fortfarande inte inskrivna hos Migrationsverket, men det betyder inte att de behöver vänta på att komma in i det svenska samhället.

I Broby erbjuder nu bland annat Svenska kyrkan aktiviteter för flyktingarna; aktiviteter som kan bidra till att de kommer in i det svenska samhället.

Bland annat har församlingshemmet i Broby Öppen mötesplats två gånger i veckan dit alla är välkomna för att prata, fika och leka. Måndag och torsdag är det öppet mellan 13–16.

Pingstkyrkan i Broby inbjuder till Ukrainaträffar den 10 april samt den 22 maj; båda klockan 18.

Hos AlltMöjligt-verkstaden bjuder man in till språkträning och samhällsinformation fyra dagar i veckan. Måndagar klockan 10–11 samt 13–15, tisdagar och onsdagar 13–15 samt språkcafé på torsdagar 14–15.30.

Alla är välkomna till träffarna, så väl svenskar, ukrainare och andra.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.