LSS-kväll i Glimåkra: Flera olika parter deltar

På måndag kväll bjuder FUB och kommunen in till en verksamhetsdialog kring hur personer med LSS-insats ska bli mer delaktiga och självständiga i samhället.
Glimåkra • Publicerad 7 maj 2022 • Uppdaterad 8 maj 2022
Mötet hålls i Glimåkra folkhögskolas aula.
Mötet hålls i Glimåkra folkhögskolas aula.Foto: Carl-Johan Liljedahl

Tanken var att mötet skulle ha hållits tidigare men pandemin kom emellan. Men nu på måndag kväll är det äntligen dags för LSS verksamhetsdialog. Inbjudna är brukare, anhöriga, personal, gode män och politiker i Östra Göinge.

Dialogen hålls i Glimåkra folkhögskolas aula mellan klockan 18–21 och programmet omfattar bland annat en presentation av kommunens LSS-verksamhet för att fler ska få upp ögonen för vad kommunen har att erbjuda. Moderator för kvällen är Jörgen Svensson, Glimåkra.

Bland annat kommer föreningen för utvecklingsstörda barn, unga och vuxna (FUB) att prata om sin verksamhet och handikappverksamhetens chef Dajana Pebes berättar om LSS-organisationen. Biståndshandläggare, överförmyndaren, folkhögskolans baslinje, Medvind, kommundirektören, partiföreträdare för M, KD, C, SD och S deltar också.

Efter det hålls en frågestund och dialog.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.