Lokala handeln ska stärkas under vårlördag

Lördagen den 7 maj, det är dagen då handlare och andra företag i Östra Göinge som vänder sig till konsumenter kommer att visa upp vilket utbud det faktiskt finns i kommunen. Ett besök bland utställare på Pappersbruksområdet eller ute hos enskilda handlare står på agendan.
Östra Göinge • Publicerad 19 april 2022
Janne Nordman, Bolist, Marie Elnertz, ordförande i Göinge näringsliv, Robin Liljegren, Nordiska rum och Fredrik Persson, näringslivschef, vill få handlare och konsumenter på fötter den 7 maj.
Janne Nordman, Bolist, Marie Elnertz, ordförande i Göinge näringsliv, Robin Liljegren, Nordiska rum och Fredrik Persson, näringslivschef, vill få handlare och konsumenter på fötter den 7 maj.Foto: Marie-Louise Lindell

Nu är det handlare och tjänsteföretagens tur att visa vad de har att locka sina kunder med.

– I Östra Göinge finns massor med företag som vänder sig direkt till kunder. Det handlar om butiker som säljer varor men också tjänster, säger Marie Elnertz som är ny ordförande i Göinge näringsliv.

Hon berättar att det nu är dags att locka ut konsumenterna för att ta del av det stora utbudet, genom att göra något gemensamt och i samarbete med kommunens näringslivskontor.

Alla ska kunna vara med och marknadsföra sig den 7 maj. Kan man inte vara på mässan kan man möta kunderna på hemmaplan, anser Janne Norrman (Bolist), Fredrik Persson (näringslivschef), Marie Elnertz (ordförande, Göinge näringsliv) och Robin Liljegren (Nordiska rum).
Alla ska kunna vara med och marknadsföra sig den 7 maj. Kan man inte vara på mässan kan man möta kunderna på hemmaplan, anser Janne Norrman (Bolist), Fredrik Persson (näringslivschef), Marie Elnertz (ordförande, Göinge näringsliv) och Robin Liljegren (Nordiska rum).Foto: Marie-Louise Lindell

– Ett sätt att stärka den lokala handeln. Det har vi gjort tidigare också, då bar det den gröna näringen.

Lördagen den 7 maj är spikad, då får handlare och tjänsteföretagen chansen att visa upp sig, antingen tillsammans med andra genom att delta i en mässa uppe på Pappersbruksområdet i Broby, eller om man känner att man inte kan flytta på sig sig, direkt i sin butik.

– På mässan är tanken att visa vad som finns, en marknadsföringsdag. Ett gemensamt marknadsföreningsmaterial kommer att tas fram. Men det går också att koppla till olika erbjudanden till kunderna, och det kan gälla för en dag eller längre framöver. Det är upp till var och en, säger Marie Elnertz.

– Vi vill få med företag som erbjuder såväl varor som tjänster, som exempelvis frisörer.

På Pappersbruksområdet har Janne Norrman, som driver Bolist, ett stort magasin som kommer att ställas i ordning till handlare och företag.

– De som tycker det är lättare att bjuda in på hemmaplan kan göra det. Exempelvis kommer Nordiska rum att göra det, berättar hon.

– De som vill vara med kan anmäla sig via kommunens hemsida, berättar kommunens näringslivschef Fredrik Persson.

Precis som vid andra evenemang i Östra Göinge, exempelvis vid skördemarknaden, så kommer en digital karta att tas fram där kunderna som vill ge sig ut och kolla utbudet kan klicka sig fram.

– Nu hoppas vi att många handlare, tjänsteföretag och gårdsbutiker anmäler sig.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.