Dyrt ofredande av granne – spottade under pandemin

Det blev kostsamt för en 74-årig kvinna som gav sig på sin granne genom att trycka upp en kaffekopp i ansiktet och utdela två örfilar. Dessutom fick tillskyndande en spottloska.
Östra Göinge • Publicerad 26 april 2022
Kvinnan får betala totalt 3 800 kronor efter händelsen 2020.
Kvinnan får betala totalt 3 800 kronor efter händelsen 2020.Foto: BLT

Händelsen inträffade för ett och ett halvt år sedan. 74-åringen själv anser sig ha handlat i nödvärn medan hennes grannar anser att hon betett sig märkligt under ett tag. Denna dag stod kvinnan och tittade vid staketet.

När grannen konfronterade henne så fick denne en kaffekopp upptryckt i ansiktet och fick sedan två örfilar. Händelsen spelades in på mobilen av grannens partner, denne försökte avvärja händelsen och drabbades då själv av en spottloska på armen medan 74-åringen skrek ”corona, corona”.

Tingsrätten har nu dömt 74-åringen, som anser att hon handlat i nödvärn, till 3 000 kronor i dagsböter för ofredande och 800 kronor till Brottsofferfonden då fängelse ingår i straffskalan.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.