Antik- och samlarmarknad i Broby hembygdspark

65 utställare kommer till söndagens antik- och samlarmarknad i Broby hembygdspark. – Roligt att det är så många, säger den nygamla marknadsgeneralen.
Broby • Publicerad 5 augusti 2022
Broby antik- och samlarmarknad, Broby hembygdsförening, byggs upp framför kaffestugan 2019.
Broby antik- och samlarmarknad, Broby hembygdsförening, byggs upp framför kaffestugan 2019.Foto: Arkiv

Antik- och samlarmarknaden i Broby hembygdspark är tillbaka efter pandemin. På söndag mellan klockan 8-15 fylls det på med glas och porslin och mycket annat på de 65 borden som är bokade.

Antik- och samlarmarknaden har gamla anor. Den startade en gång i tiden som en del i Broby marknad och så småningom tog Hantverks- och industriföreningen över tillsammans med Göinge hembygdsförening.

Nu drivs den enbart i hembygdsföreningens regi.

– Denna gång kommer vi att dirigera besökarna via parkering på grusplanen vid sporthallen i Broby, berättar Bosse Pehrson, som är marknadsgeneral.

Det beror på att den ordinarie infarten är byggarbetsplats just nu. Genom att korsa gräsplanen når man in i hembygdsparken.

– Vi kommer att ha folk som dirigerar besökarna rätt. Till skillnad från många andra marknader kör vi med gratis parkering, berättar Pehrson.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.