Osby
Fem svarar

Känner du dig trygg i Osby?

Den årliga trygghetsmätningen visar att den upplevda tryggheten ökat i Lönsboda men blivit något sämre i Osby. Vi gav oss ut på gator och torg i Osby för att fråga Osbyborna hur trygga de känner sig.
Osby • Publicerad 12 december 2022
Yvonne Andersson, Gullarp, Osby.
Yvonne Andersson, Gullarp, Osby.Foto: Simon Rehnström

Yvonne Andersson, 64 år, Gullarp, Osby: - Jag känner mig oftast trygg. Hemma där jag bor på landsbygden känns det sällan otryggt. Men jag går inte gärna ut inne i Osby om kvällarna när det är mörkt. Där pågår en del mindre olaglig försäljning på sina ställen.

Moa Olofsson, Osby.
Moa Olofsson, Osby.Foto: Katarina Bexell

Moa Olofsson, 20 år, Osby: - Jag känner mig trygg dagtid. Men på kvällen när det är mörkt är det läskigare att gå ut i Osby. Man hör mycket om vad som händer i hela Sverige. Tänker mest om jag skulle se något som jag inte borde se.

Lars-Åke Ljungdahl, Gullarp, Osby.
Lars-Åke Ljungdahl, Gullarp, Osby.Foto: Simon Rehnström

Lars-Åke Ljungdahl, 76 år, Gullarp, Osby: - Ja, jag känner mig trygg i Osby. Det som händer berör inte mig. Jag går gärna ut om kvällarna, men kanske väljer var jag går om jag är inne i byn. Jag bor på landsbygden och där känner jag mig trygg.

Elisabeth Wannehag, Osby.
Elisabeth Wannehag, Osby.Foto: Marcus Enochsson

Elisabeth Wannehag, 62 år, Osby: - Både ja och nej. Jag går inte ut själv på kvällarna. Det händer mycket på byn. Men det känns jättebra att polisen har avslöjat knarkfabriken här mitt i byn.

Brita Newman, Osby.
Brita Newman, Osby.Foto: Marcus Enochsson

Brita Newman, 70 år, Osby: - Jag väljer bilen på kvällarna. Järnvägsstationen känns som ett tillhåll. Det är mycket oro i samhället. Så jag är inte förvånad över att polisen avslöjat en knarkfabrik här mitt inne i Osby.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.