1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Vargen observerad på två platser nära Kristianstad

För en vecka sedan rev en varg en hjort på Borrestad utanför Degeberga. Nu har en varg synts till längre norrut.
Kristianstad • Publicerad 19 april 2021
Vargarna har ett revir på minst 12 000 hektar. Arkivbild.
Vargarna har ett revir på minst 12 000 hektar. Arkivbild.

Under fredagen rapporterades det i sociala medier om en varg som synts i närheten av pistolskyttebanan i Vä. Det uppges vara en hane. Länsstyrelsen har även fått in ytterligare en observation från allmänheten.

– En lantbrukare såg en ensam varg vid Hovby. Vi bedömer att observationen är riktig, säger Tom Espgård på Länsstyrelsen Skåne.

För cirka en vecka sedan skedde en vargattack på Borrestads gods, mellan Degeberga och Östra Sönnarslöv. Där var det en hjort som revs nära ett bostadshus. Nu vet länsstyrelsen vilka vargarna var.

– Vi gjorde en besiktning på godset och topsade hjorten. Det fanns dna-spår från två individer. Det är hanen och tiken som tidigare rört sig i området. De har ett revir på minst 12 000 hektar, säger Tom Espgård.

Henrik NordellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.