1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Väck dina sinnen i konstrundan

På långfredagen, den 15 april, öppnar Konstrundan – Sveriges äldsta konstrunda. Den startades av lokala konstnärer redan 1968. Upplev konsten och möt konstnärerna i deras öppna ateljéer och utställningslokaler i östra Skåne.
Kristianstad/Skåne • Publicerad 11 april 2022
Till påsk sedan 1968 öppnar konstnärer sina ateljéer för besökare.
Till påsk sedan 1968 öppnar konstnärer sina ateljéer för besökare.Foto: Emil Malmborg/Bildbyrån

I Tjörnedala konsthall finns en samlingsutställning, med ett verk av varje konstnär som deltar. En god idé är att starta där.

Det är Östra Skånes Konstnärsgrupp, ÖSKG, med 120 medlemmar som håller i konstrundan. Inne i Tjörnedala hittar du flera Öskg-konstnärer.

Tar du dig runt i närområdet hittar du minst dubbelt så många. Så varför inte ta bilen, bussen, cykeln eller rullskridskorna till vackra Maglehem. Där kan du få uppleva abstrakta former, måleri, keramik, smycken och färgrika glas. Och mycket annat.

Den gulröda vindbollen visar vägen till ateljéer och utställningar under konstrundan i påsk, 15-18 april, från Kristianstad i norr till Kåseberga i söder.
Den gulröda vindbollen visar vägen till ateljéer och utställningar under konstrundan i påsk, 15-18 april, från Kristianstad i norr till Kåseberga i söder.

Konstrundan har en egen karta. Håll utkik efter den gulröda vindbollen som visar vägen till både ateljéer och samlingsutställning. Du hittar kartan i tryckt form hos konstnärerna som deltar och i Tjörnedala konsthall. På Öskg:s hemsida hittar du digital karta och mer information.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.