GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Utredning kring SD-topps arvoden inleds omgående

Sverigedemokraternas gruppledare Carl-Henrik Nilsson har begärt ersättning för lön han inte har kunnat förlora. Han har även begärt ersättning för dubbla möten.
Kommundirektör Anders Johansson har nu fått i uppdrag att utreda utbetalningar av arvoden till Carl Henrik Nilsson (SD).
Kristianstad • Publicerad 26 maj 2022

– Uppdraget har getts i samråd med Pierre Månsson (L) och Anders Tell (S) i kommunstyrelsens presidium, säger Camilla Palm (M) kommunstyrelsens nya ordförande.

Beslutet kommer efter Kb/NSk:s artiklar om Sverigedemokraternas gruppledare Carl Henrik Nilsson, som har begärt ersättning för lön han inte har kunnat förlora och begärt ersättning för dubbla möten. Dessutom har hans företag fått 80 000 kronor i korttidsstöd från staten på felaktiga grunder.

Camilla Palm (M) är ny på posten som kommunstyrelsens ordförande. Ett av hennes första beslut blev att granska SD-gruppledaren Carl Henrik Nilssons arvoden.
Camilla Palm (M) är ny på posten som kommunstyrelsens ordförande. Ett av hennes första beslut blev att granska SD-gruppledaren Carl Henrik Nilssons arvoden.Foto: Mikael Persson

Uppdraget till kommundirektören är att ”utröna om eventuella felaktigheter finns eller inte”.

– Uppdraget är också att samordna granskningen med Region Skåne och Förvaltningsrätten, säger Camilla Palm, som även säger att utredningen ska inledas omgående.

Utredningen ska gälla för åren 2020, 2021 och 2022.

Sedan tidigare står det klart att Tillväxtverket, Region Skåne och Förvaltningsrätten i Malmö också tittar på de utbetalningar som har gjorts till Carl Henrik Nilsson.

Skärmdump från sverigedemokraten Carl Henrik Nilssons Facebooksida
Skärmdump från sverigedemokraten Carl Henrik Nilssons Facebooksida

Samtidigt hyllas Carl Henrik Nilsson av partikamrater. På en partitillställning med SD för en tid sedan tilldelades Carl Henrik Nilsson utmärkelsen ”mandatperiodens gangster”, med hänvisning till ”medias häxjakt”.

Motiveringen lade Nilsson la ut på Facebook. Den löd:

”Medias häxjakt på dig har varit enorm. Men vi som känner dig vet att din moraliska kompass pekar åt rätt håll och att ditt hjärta är varmare än solen. Hela Skåne nordost backar dig, kämpa på!!”

Matti StenrosenSkicka e-post
Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.