1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Två våldsdåd under helgen: Ung man sparkad och rånad av gäng En man huggen i bråk med flera personer

En grupp på flera personer misshandlade och rånade en man i 25-årsåldern på lördagskvällen. Offret fick föras till sjukhus med skador i ansikte och huvud.
På söndagen blev en man huggen med vasst föremål. Mannen fick allvarliga skador och fördes med ambulans till sjukhus. En man i 50-årsåldern är gripen
Kristianstad • Publicerad 29 november 2021
å söndagen blev en man huggen med vasst föremål. Mannen fick allvarliga skador. Polisen har spärrat av en innergård på Gamlgården. Fynd som gjorts på platsen har märkts ut med gula koner.
å söndagen blev en man huggen med vasst föremål. Mannen fick allvarliga skador. Polisen har spärrat av en innergård på Gamlgården. Fynd som gjorts på platsen har märkts ut med gula koner.Foto: Mikael Persson

.Vid 17-tiden på lördagen blev en man i 25-årsåldern attackerad på Bjäregatan. Det kan ha varit så många som tio personer inblandade.

– Det är osäkert hur många de var, men ett flertal personer har sparkat och slagit målsäganden så att han fick skador i ansikte och huvud, säger Johanna Bryhagen, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Foto: Mikael Persson

Under helgen har ingen gripits för dådet.

På söndagen blev en man i 30-årsåldern huggen med ett vasst föremål utomhus vid Göingegatan på Gamlegården. Larmet om bråket kom klockan 16.05 på söndagen. Ett större antal poliser och hundpatrull skickades till platsen.

Mannens skador bedöms som allvarliga, enligt Region Skånes presstjänst.

Ett flertal personer ska enligt de första uppgifterna ha varit inblandade i bråket .En man i 50-årsåldern är gripen, enligt Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

– Vid samma tillfälle kan fler personer ha utsatts för våld,. I nuläget är det oklart vad som har hänt, säger Rickard Lundqvist.

Under söndagen knackade polisen dörr i området. En innergård vid Göingegatan var avspärrad.
Under söndagen knackade polisen dörr i området. En innergård vid Göingegatan var avspärrad.Foto: Mikael Persson

Under söndagen knackade polisen dörr i området. En innergård vid Göingegatan var avspärrad. Polisen har märkt ut fynd som gjorts på platsen med gula koner.

Brottet rubriceras i nuläget som försök till mord eller försök till dråp.

Polisen söker vittnen till båda dåden.

Åsa BorglinSkicka e-post
Adrian EricsonSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.