1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Två unga män häktade för mordförsök

Två män, 18 och 21 år, har häktats misstänkta för mordförsöket på Göingegatan i söndags. ”Den kommer ta sin lilla tid, den här utredningen”, säger Pernilla Tallinger, åklagare.
Kristianstad • Publicerad 3 december 2021
Vid 16-tiden i söndags blev  med ett vasst föremål utomhus på Göingegatan\nVid 16-tiden i söndags blev  med ett vasst föremål utomhus på Göingegatan
Vid 16-tiden i söndags blev med ett vasst föremål utomhus på Göingegatan\nVid 16-tiden i söndags blev med ett vasst föremål utomhus på GöingegatanFoto: Mikael Persson

Vid 16-tiden i söndags blev en man i 30-årsåldern huggen med ett vasst föremål utomhus på Göingegatan. Detta i samband med ett bråk som, enligt tidiga uppgifter, flera personer ska ha varit involverade i.

”Vi är alldeles i början av utredningen”
Pernilla Tallinger, åklagare

En man i 50-årsåldern greps som misstänkt för dådet. Ett dygn senare greps de unga männen.

Två män en 18-åring hemmahörande i Perstorp och en 21-åring hemmahörande i Kristianstad, häktades på torsdagen. Mannen i 50-årsåldern som greps som misstänkt för dådet är släppt, men är fortfarande misstänkt.
Två män en 18-åring hemmahörande i Perstorp och en 21-åring hemmahörande i Kristianstad, häktades på torsdagen. Mannen i 50-årsåldern som greps som misstänkt för dådet är släppt, men är fortfarande misstänkt.Foto: Mikael Persson

De två männen, en 18-åring hemmahörande i Perstorp och en 21-åring hemmahörande i Kristianstad, häktades på torsdagen.

– Vi är alldeles i början av utredningen. Det är mycket förhör som ska hållas nu och saker och ting ska analyseras. Den kommer ta sin lilla tid, den här utredningen, säger Pernilla Tallinger, åklagare.

Mannen i 50-årsåldern som greps som misstänkt för dådet är släppt, men är fortfarande misstänkt.

Robert RosénSkicka e-post
Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.